Potetgnocchi med elggryte

Potetgnocchi med elggryte

Lær hvordan du lager myke potetgnocchi kombinert med smakfull hjortestuing. En perfekt rett for høst og vinterhøytider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1/2 kopp tørkede porcini-sopper
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 1 middels stor løk, finhakket
  • 1/4 kopp finhakket pancetta eller bacon (1 unse)
  • Salt og nykvernet pepper
  • 1 1/3 kilo benfri hjortekjøtt fra lår eller skulder, skåret i 2,5 cm store terninger
  • 1/2 kopp tørr rødvin
  • 2 laurbærblad
  • 2 hele nellikspiker
  • 1 fersk rosmarinstilk eller 1 teskje tørket
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 1/2 kopper kyllingkraft eller hermetisk buljong
  • Potetgnocchi

Fremgangsmåte

  1. 1Bløt ut porcini-sopp i 2 kopper varmt vann til den er myk, ca. 30 minutter. Sil av soppen, og reserver væsken. Skyll og hakk soppen, og kast eventuelle seige deler. Sil væsken gjennom en sikt dekket med osteklede, og sett til side.
  2. 2I mellomtiden, i en stor, ikke-reaktiv kasserolle, varm opp oljen over moderat høy varme. Tilsett løk og pancetta, og la det surre til det er gyllent, ca. 6 minutter. Krydre lett med salt og pepper. Øk varmen til høy, tilsett hjortekjøttet og kok til alle kjøttsaftene har fordampet, ca. 15 minutter.
  3. 3Tilsett den hakkede porcini-soppen i kasserollen sammen med vinen, laurbærbladene, nellikene og rosmarinen. Kok, mens du rører, i 5 minutter, til vinen nesten har fordampet.
  4. 4Rør inn tomatpuréen og krydre lett med salt og pepper. Tilsett kraften og den reserverte soppevæsken, og kok opp. Skru ned varmen til moderat lav, og la det småkoke, delvis dekket, til kjøttet er mørt, ca. 1 ½ time. Fjern laurbærbladene og rosmarin-kvisten. (Hjortestuingen kan lages opptil 2 dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet, dekket.)
  5. 5I en stor kjele med kokende, saltet vann, kok potetgnocchien i 3 eller 4 omganger til de flyter opp til overflaten, 2–3 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør gnocchien til et varmt fat, og dekk med folie. Vend gnocchien i den varme hjortesausen og server umiddelbart.