Appelsinmakroner

Appelsinmakroner

Lær hvordan du lager deilige orange macaroons med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller til kaffekosen. Enkel å lage og smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 pund mandelmasse
  • 2. 1/2 kopp melis, siktet, pluss mer til utbaking og overtrekking
  • 3. 1 appelsin, revet skall
  • 4. 2 store eggehviter
  • 5. 1/8 teskje ren mandelessens

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Legg to bakeplater med silikonmatte (Silpat) og sett til side.
  2. 2I en bolle, utstyrt med en paddle-visp på en elektrisk mikser, bland mandelmasse og sukker. Pisk til det er kremaktig, ca. 2 minutter.
  3. 3Tilsett appelsinskall og pisk for å blande det inn.
  4. 4Tilsett ett eggehvite og mandel-essens, og bland i ytterligere 1 minutt.
  5. 5
  6. 6På en lett sukkerstrødd arbeidsflate, rull deigen ut til to ruller, hver ca. 45 cm lang og 2 cm bred.
  7. 7Skjær hver rull tvers over i 30 biter, hver ca. 1,3 cm bred, og trill dem til kuler.
  8. 8Pisk den resterende eggehviten lett.
  9. 9Dypp hver kule i eggehvite, og rull dem i sukker, og bank forsiktig for å fjerne overflødig.
  10. 10Legg dem på de forberedte bakeplatene, ca. 30 per plate.
  11. 11La dem hvile i 30 minutter.
  12. 12
  13. 13Klyp med tre fingre for å forme en uregelmessig pyramide.
  14. 14Stek til de er lett gyldne, ca. 15 minutter.
  15. 15Overfør til en avkjølingsrist, og la dem avkjøle helt på bakeplaten.
  16. 16Oppbevar i en lufttett beholder i opptil én uke.