
Appelsinmakroner
Lær hvordan du lager deilige orange macaroons med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller til kaffekosen. Enkel å lage og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Legg to bakeplater med silikonmatte (Silpat) og sett til side.
- 2I en bolle, utstyrt med en paddle-visp på en elektrisk mikser, bland mandelmasse og sukker. Pisk til det er kremaktig, ca. 2 minutter.
- 3Tilsett appelsinskall og pisk for å blande det inn.
- 4Tilsett ett eggehvite og mandel-essens, og bland i ytterligere 1 minutt.
- 5
- 6På en lett sukkerstrødd arbeidsflate, rull deigen ut til to ruller, hver ca. 45 cm lang og 2 cm bred.
- 7Skjær hver rull tvers over i 30 biter, hver ca. 1,3 cm bred, og trill dem til kuler.
- 8Pisk den resterende eggehviten lett.
- 9Dypp hver kule i eggehvite, og rull dem i sukker, og bank forsiktig for å fjerne overflødig.
- 10Legg dem på de forberedte bakeplatene, ca. 30 per plate.
- 11La dem hvile i 30 minutter.
- 12
- 13Klyp med tre fingre for å forme en uregelmessig pyramide.
- 14Stek til de er lett gyldne, ca. 15 minutter.
- 15Overfør til en avkjølingsrist, og la dem avkjøle helt på bakeplaten.
- 16Oppbevar i en lufttett beholder i opptil én uke.