Kremet gelato

Kremet gelato

Lær hvordan du lager en deilig creamy gelato hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for sommerdager eller når du vil unne deg noe søtt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 ½ kopper melk
  • 2. ½ kopp kremfløte
  • 3. ¾ kopp sukker
  • 4. 5 store eggeplommer

Fremgangsmåte

  1. 11. I en kjele varmer du opp melken og fløten og lar det småkoke på middels varme til det gjenstår ca. 2 kopper. I en stor bolle, bruk en visp til å piske sukkeret sammen med eggeplommene til blandingen er lys og luftig. Hell gradvis den varme melkeblandingen i eggeblandingen, mens du visper konstant.
  2. 22. Varm opp blandingen over vannbad, og rør kontinuerlig med en visp eller tresleiv til den tykner nok til å dekke boteskjeen. Pass på å ikke overopphete eller la blandingen koagulere. Når den er tykkere, fjern bollen fra varmen og fortsett å røre i ett minutt for å sikre at blandingen er jevnt kokt. La den avkjøle til romtemperatur, dekk den til og sett den i kjøleskapet til den er helt kald, helst over natten.
  3. 33. Kjør blandingen i en iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner. Server umiddelbart.