
Kremet gelato
Lær hvordan du lager en deilig creamy gelato hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for sommerdager eller når du vil unne deg noe søtt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. I en kjele varmer du opp melken og fløten og lar det småkoke på middels varme til det gjenstår ca. 2 kopper. I en stor bolle, bruk en visp til å piske sukkeret sammen med eggeplommene til blandingen er lys og luftig. Hell gradvis den varme melkeblandingen i eggeblandingen, mens du visper konstant.
- 22. Varm opp blandingen over vannbad, og rør kontinuerlig med en visp eller tresleiv til den tykner nok til å dekke boteskjeen. Pass på å ikke overopphete eller la blandingen koagulere. Når den er tykkere, fjern bollen fra varmen og fortsett å røre i ett minutt for å sikre at blandingen er jevnt kokt. La den avkjøle til romtemperatur, dekk den til og sett den i kjøleskapet til den er helt kald, helst over natten.
- 33. Kjør blandingen i en iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner. Server umiddelbart.