Kyllingsalat med middelhavsinspirert oppskrift og feta-vinaigrette

Kyllingsalat med middelhavsinspirert oppskrift og feta-vinaigrette

Lær å lage en frisk og smakfull kyllingsalat med middelhavsdrikker og feta vinaigrette. Perfekt for sommermåltidet eller lette lunsjer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1. 2 forhåndskokte kyllingbryst, i terninger
  • 2. 1 pose (280 g) romainehjerter
  • 3. 1 engelsk agurk, skivet
  • 4. 1 kopp hakkede kalamataoliven
  • 5. 1/2 middels rød løk, i terninger
  • 6. 1/2 kopp rødvinsvinaigrette
  • 7. 1 teskje gresk krydderblanding (anbefalt: Spice Islands)
  • 8. 1/2 kopp smuldret fetaost, pluss ekstra til pynt
  • 9. 3 Roma-tomater, skivet, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. I en bolle stor nok til å blande salat, tilsett terningkastet kyllingbryst.
  2. 22. Hakk romanosalat og legg den i salatbollen. Bland inn agurk, oliven og rød løk, og sett til side.
  3. 33. I en lukket glasskrukke eller beholder med lokk, bland rødvinsvinaigrette, gresk krydderblanding og smuldret fetaost. Lukk igjen og rist kraftig.
  4. 44. Hell dressingen over salaten og vend forsiktig for å blande. Fordel på kalde salatfat og pynt med ekstra smuldret fetaost og skivede tomater.