Ristet søtpotetsalat med vårløk

Ristet søtpotetsalat med vårløk

oppskrift på en frisk og smakfull salat med røstet søtpotet og grønne vårløk, perfekt som forrett eller lett måltid i sommermånedene

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 4 mellomstore søtpoteter (ca. 450 gram hver)
  • 2. 1 bunt grønn løk (hvit løk og 3 tommer grønt)
  • 3. 1/2 kopp olivenolje, pluss litt ekstra til å pensle potetene og den grønne løken
  • 4. 1 ss Dijon-sennep
  • 5. 1/4 kopp eplesidereddik
  • 6. 1/4 kopp balsamicoeddik
  • 7. 1 ss honning
  • 8. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 9. 1/4 kopp grovhakket flatbladpersille

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Pensle potetene og den grønne løken med olivenolje. Rist potetene til de er møre. Rist den grønne løken til den er myk. Når de er avkjølt nok til å håndteres, skjær potetene i 2,5 cm store terninger og finhakk den grønne løken.
  3. 33. I en stor bolle, visp sammen den resterende halve desiliteren olivenolje, sennepen, eddikene og honningen, og smak til med salt og pepper. Tilsett potetene, den grønne løken og persillen, og bland godt slik at potetene er dekket av dressingen. Smak til med mer salt og pepper etter behov.