Momsboks med foie gras-dumplings og honning- og sjalottløkssirup

Momsboks med foie gras-dumplings og honning- og sjalottløkssirup

oppskrift på moms box foie gras dumplings servert med en søt honning og sjalottløkssirup, perfekt for forrett eller festlig anledning

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 kopper vann
  • 2. 4 kopper mel
  • 3. 1/2 teskje salt
  • 4. 1/4 pund frossen, hakket kyllingbryst
  • 5. 1 gåselever fra hel gås, hakket
  • 6. 1/2 pund andef foie gras, uten nerver
  • 7. 1 egg
  • 8. 4 kopper kinesiske vårløk, kuttet i 1/2-tommers biter, lett sautert i rapsolje og avkjølt
  • 9. Salt og svart pepper, etter smak
  • 10. Rapsolje, til å koke i
  • 11. 8 sjalottløk, skivet
  • 12. 1/4 kopp kinesisk svart eddik
  • 13. 1/2 kopp balsamicoeddik
  • 14. 1 spiseskje honning

Fremgangsmåte

  1. 11. For å lage deigen, kok opp vannet. I en stor rustfri bolle, bland melet og saltet. Tilsett det kokende vannet sakte i 1/4 kopp omganger, og bland med spisepinner til en ball formes og deigen ikke lenger er for varm å håndtere. All vannet er kanskje ikke nødvendig. Elt deigen på en melet arbeidsflate til den blir glatt og elastisk, ca. 15 til 20 minutter. Form deigen til en ball, legg den tilbake i bollen, og dekk den med et fuktig kjøkkenhåndkle. La deigen hvile i 1 time. For å forme wrappers, tilsett mer mel på arbeidsflaten. Del deigen i to. Form én del til en logg og rull den frem og tilbake under håndflatene dine for å lage en tynn pølselignende form med ca. 2,5 cm i diameter. Kutt i 1,3 cm store biter. Stå hver bit oppreist, trykk den flatt med håndflaten, og kjevle ut til en sirkulær wrapper på ca. 7,5 cm i diameter og 1/16 tomme tykk. Gjenta med resten av deigen. For å fylle dumplingene, plasser ca. 1/2 teskje av fyllet i midten av hver wrapper. Unngå å få fyll på kantene, da det kan hindre en ordentlig forsegling. Legg en annen wrapper oppå, og trykk ned rundt fyllet for å fjerne overflødig luft. Klem kantene sammen. Fortsett med resten av fyllet og wrappers.
  2. 22. For fyllet: I en foodprocessor, puré kyllingen til den er glatt, tilsett deretter lever, foie gras og egg, og puré igjen til glatt. Ikke overpuré, da det kan ødelegge fyllet. Ta ut av prosessoren og vend inn finhakket gressløk. Krydre. Damp dumplingene i en damper eller damperkurv i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ta ut og hold varme til servering. I mellomtiden, i en middels non-reactive kjele, lett oljet og karamelliser