Grillet BBQ-short ribs

Grillet BBQ-short ribs

Lær hvordan du lager perfekte grilled bbq short ribs. En enkel oppskrift for en smakfull hovedrett som passer til sommerens grillfest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 4 1/2 pund storfe short ribs (3 tommer lange og 5 tommer brede)
  • 2 teskjeer kosher salt
  • 2 teskjeer nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 kopper løk i 1/4-tommers terninger
  • 1 kopp gulrøtter i 1/4-tommers terninger
  • 1 kopp selleri i 1/4-tommers terninger
  • 4 fedd hvitløk, skrellet og knust
  • 4 kvister fersk salvie
  • 4 kvister fersk timian
  • 1 flaske tørr rødvin
  • 1 kopp kyllingkraft
  • 1/2 kopp rødvinseddik
  • 1/4 kopp barbecuesaus
  • 1/4 kopp brunt sukker
  • 2 spiseskjeer hot sauce, for eksempel Frank's
  • 1/2 teskje knuste rød pepperflak
  • Ristet rød peppers polenta, oppskrift følger
  • 1/4 kopp vårløk, skåret i tynne skiver på skrå, valgfritt
  • 3 røde paprika
  • 1 teskje kosher salt
  • 2 kopper steinmalt maismel
  • 1 kopp revet fersk Pecorino Romano
  • 2 spiseskjeer usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: en trykkoker (se Kok's Note)
  3. 3Krydre short ribs med 1 teskje hver av salt og svart pepper. Varm opp oljen i en trykkoker over middels høy varme. Når oljen er varm, tilsett short ribs og brun dem på alle sider, 4 til 6 minutter. Ta dem ut av trykkokeren og sett til side.
  4. 4Senk varmen til middels, tilsett løk, gulrøtter, selleri, hvitløk, salvie og timian, og kok til de er lett karamelliserte, 6 til 8 minutter. Det skal dannes en fond – smakfulle biter fra bruning av kjøttet – i bunnen av pannen. Tilsett rødvin og kyllingkraft, og bruk en tresleiv til å skrape bunnen av trykkokeren slik at fondet blander seg i sausen. La vinen redusere i 6 minutter. Legg short ribs tilbake i trykkokeren og rør godt. Sett på lokket, still inn pilene og, i henhold til produsentens instruksjoner, hold over middels varme mens kokeren bygger opp trykket. Kok over middels varme til kjøttet er mørt og nesten faller av beinet, ca. 45 minutter. Ta trykkokeren av varmen og slipp forsiktig ut dampen gjennom trykkventilen på lokket, i henhold til produsentens instruksjoner. Overfør kjøttet til en tallerken. Sett til side.
  5. 5Sil kokevæsken fra trykkokeren over i en liten kjele og kok over middels høy varme til den er redusert til halvparten, ca. 15 minutter.
  6. 6I mellomtiden, i en separat stekepanne, bland sammen rødvinseddik, barbecuesaus, brunt sukker, hot sauce, rød pepperflak, resten av teskjeene med salt og svart pepper, og visp godt. La sausen småkoke. Tilsett 1 kopp av den reduserte kokevæsken i barbecuesausen og kok til den tykner, ytterligere 5 minutter.
  7. 7Forbered en grill på middels