
Takkefest ovnsbakte grønnsaker
Lær hvordan du lager deilige ovnsbakte grønnsaker til thanksgiving. Enkelt, sunt og perfekt til festbordet. Perfekt for en smakfull høstmiddag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst
Ingredienser
- 1. 2 små fennikelfrø, toppene fjernet
- 2. 1 pund fingerling- eller småpoteter
- 3. 1 pund rosenkål, renset og delt i to
- 4. God olivenolje
- 5. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 2Kutt fenniklene i 6 båter hver, og kutt gjennom kjernen for å holde båtene intakte. Legg dem på et stekebrett. Del potetene i to på langs og legg dem på brettet sammen med fennikelen. Drypp 3 spiseskjeer olivenolje over fennikelen og potetene, og strø over 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper. Vend godt med hendene.
- 3Legg rosenkålene på et eget stekebrett og drypp over 3 spiseskjeer olivenolje. Strø over 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper, og vend godt med hendene.
- 4Stek grønnsakene i samme ovn i 35 til 40 minutter, til potetene er møre, og vend en gang underveis.
- 5Bland grønnsakene i en stor serveringsskål, og strø over litt salt og pepper. Server varm.