Takkefest ovnsbakte grønnsaker

Takkefest ovnsbakte grønnsaker

Lær hvordan du lager deilige ovnsbakte grønnsaker til thanksgiving. Enkelt, sunt og perfekt til festbordet. Perfekt for en smakfull høstmiddag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 1. 2 små fennikelfrø, toppene fjernet
  • 2. 2. 1 pund fingerling- eller småpoteter
  • 3. 3. 1 pund rosenkål, renset og delt i to
  • 4. 4. God olivenolje
  • 5. 5. Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  2. 22. Kutt fenniklene i 6 båter hver, og kutt gjennom kjernen for å holde båtene intakte. Legg dem på et stekebrett. Del potetene i to på langs og legg dem på brettet sammen med fennikelen. Drypp 3 spiseskjeer olivenolje over fennikelen og potetene, og strø over 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper. Vend godt med hendene.
  3. 33. Legg rosenkålene på et eget stekebrett og drypp over 3 spiseskjeer olivenolje. Strø over 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper, og vend godt med hendene.
  4. 44. Stek grønnsakene i samme ovn i 35 til 40 minutter, til potetene er møre, og vend en gang underveis.
  5. 55. Bland grønnsakene i en stor serveringsskål, og strø over litt salt og pepper. Server varm.