
Biffburger med ost og pommes frites
Lær hvordan du lager saftige sirloin cheese burgers med sprø pommes frites. En enkel oppskrift for hele familien, perfekt for helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For pommes frites: Skyll og kutt potetene i lengderetningen til fingerstørrelse på 1/4 tomme (ca. 0,6 cm) i bredden og hold dem i kaldt vann i kjøleskapet i 3 timer og opptil 1 dag. Under bløtleggingen av potetene, bytt ut vannet minst én gang. Dette vil bidra til å fjerne noe av stivelsen fra potetene og gi en bedre pommes frites.
- 22. Etter bløtleggingen, fjern potetene fra vannet og tørk dem godt. Varm opp vegetabilsk olje i en dypfryer til 300 °F (ca. 150 °C). Forkok potetene i 3 minutter, blancher dem. Etter blanchering, sett dem tilbake i kjøleskapet i minst 1 time. Nedkjølingen hjelper til med å skape sprøere skinn under den andre kokingen. For å fullføre, øk temperaturen på friteren til 350 °F (ca. 175 °C). Ta ut pommes frites fra kjøleskapet. Fyll kurvene med pommes frites slik at de ikke er mer enn en tredjedel fulle, og kok til de er sprø, ca. 3 til 4 minutter. Ta ut og la oljen renne av. Krydre med salt og pepper.
- 33. For burgerne: I en bolle, bland inn sirloinen med salt og pepper, og bland godt, men ikke overdriv. Overdreven blanding vil gjøre burgerne seige. Fordel kjøttet i 6 like store baller. Deretter, mellom to tallerkener på 5 til 6 tommer (ca. 13–15 cm), med bakepapir på hver tallerken, trykk ballene flate til 1 tomme (ca. 2,5 cm) tykke burgere.
- 44. For å koke, varm opp en stor panne over middels varme med grapeseed-olje til den er varm, ca. 1 minutt. Når oljen er varm, legg burgerne i pannen, reduser varmen til middels og kok på den første siden i 4 til 5 minutter. Snu deretter burgerne og kok på den andre siden i ytterligere 4 til