
Jordbær- og mascarponekrem i kopp
Lag en deilig jordbær mascarpone dessert i kopp. Perfekt som søtt avslutning på sommermåltidet eller til fest. Enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For sirupen: Bland sukker, vann og Kirsch i en middels kjele og kok opp. La det avkjøle helt.
- 22. For ganachen: Plasser sjokoladen i en middels varmebestandig bolle. Varm opp fløten i en middels kjele til den damper, og hell den over sjokoladen. La det stå til romtemperatur og dekk med plastfolie. Sett det i kjøleskapet for å avkjøle i minst 4 timer.
- 33. For jordbærpuréen: Bland jordbær, sitron og Kirsch i en middels kjele; kok over middels varme til det mykner og får en syltetøyaktig konsistens, ca. 5 minutter. Avkjøl helt (kan oppbevares i kjøleskapet i opptil ett døgn).
- 44. For mascarponekremen: I en elektrisk mikser, bland mascarpone, fløte, egg, sukker og vanilje til det blir tykt.
- 55. Rør jordbærpuréen inn i ganachen. I 8 dessertglass, lag lagvis mascarponekrem, ladyfingers dyppet i sirup, jordbærganache, dyppede ladyfingers og mascarpone. Topp med hele jordbær. Oppbevar i kjøleskapet til servering.