Paella-fritert ris

Paella-fritert ris

Lær hvordan du lager en smakfull paella fried rice med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask og deilig hovedrett. Perfekt for sommer og helår.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 1 spiseskje spisskummenfrø
  • 1/2 teskje tørkede hete rød pepperflak
  • 1 stor løk, hakket
  • 1 stor rød paprika, hakket
  • 2 (85–113 gram) spanske chorizo-pølser (krydret tørket svinepølse), delt i fire på langs og skåret i 1/4-tommers tykke biter
  • 4 kopper kald kokt ris
  • 1 1/2 teskje salt
  • 1 (280 gram) pose frosne erter
  • 1/3 kopp rensede (grønne) gresskarkjerner, ristet
  • 1/2 kopp finhakket fersk koriander, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en 30 cm non-stick panne over middels varme til den er varm, men ikke røykende, deretter fres spisskummen og rød pepperflak, mens du rører, i 1 minutt. Tilsett løk og paprika og fres, mens du rører, til de er myke. Tilsett chorizo og stek over moderat høy varme, mens du rører, til pølsen begynner å bli brun, ca. 3 minutter. Tilsett ris, smuldre den opp, og salt. Stek, mens du rører, til noen av riskornene begynner å bli gylne, ca. 3 minutter. Tilsett erter og stek, mens du rører, bare til ertene er gjennomvarme. Ta av varmen og rør inn gresskarkjerner og koriander.