Gumbo-potpie

Gumbo-potpie

Oppdag vår enkle oppskrift på gumbo pot pie, en varmende og smakfull rett perfekt for alle anledninger. Enkel å lage og full av gode smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 ss olivenolje
  • 2. 4 ss mel
  • 3. 3 ss smør eller margarin
  • 4. 1 stor løk, hakket
  • 5. 1 ts finhakket hvitløk
  • 6. 1/2 grønn paprika, hakket
  • 7. 1/2 rød paprika, hakket
  • 8. 1 liten selleristang, hakket
  • 9. 225 g røkt svinepølse, skivet
  • 10. 225 g svinetasso, skivet
  • 11. 2 kopper rekebuljong
  • 12. 2 ts sitronsaft
  • 13. 1/2 ts cayennepepper
  • 14. 1 dash hot sauce
  • 15. 1 ts hvitløksalt
  • 16. 2 kopper kokt ris (kokt i rekebuljong)
  • 17. 900 g medium store, rensede reker
  • 18. 450 g krabbekjøtt
  • 19. 1 boks okra kokt med tomater
  • 20. 1/2 kopp skivet grønn løk, bare toppene
  • 21. 1 boks ferdiglagde croissant-deiger
  • 22. Hakket persille, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Roux: I en tung stekepanne, bland olje med mel og kok opp på middels varme under konstant omrøring til det blir mørkebrunt i fargen. Fjern umiddelbart fra varmen. Rouxen vil fortsette å koke, så rør av og til. Pass på å ikke brenne rouxen, ellers vil den ferdige retten få en bitter smak.
  2. 22. Gumbo: I en stor nederlandsk ovn, smelt smør og tilsett løk, hvitløk, paprika og selleri. Kok på middels varme på komfyren til det er mørt, ca. 5 minutter. Tilsett pølse og tasso, og kok i 5 minutter på middels-lav varme. Rør inn sjømatbuljong, roux og sitronsaft. Kok opp. Tilsett cayennepepper, hot sauce, hvitløk, salt, ris, reker, krabbekjøtt og okra. La det småkoke på middels varme til sjømat er ferdigkokt, ca. 5 minutter. Fjern fra varmen. Tilsett hakket grønn løk og bland godt. Hell over i en smurt ildfast form på 2 til 3 liter.
  3. 33. Topping: Forvarm ovnen til 175°C.
  4. 44. Åpne crescent-rullene, del hver trekant og legg dem oppå gumboen. Stek i ovnen i 11 til 13 minutter eller til de er gyldne. Strø over hakket persille, hvis ønskelig.