
Grillet flankestek og yuca med sherryvinaigrette
Lær hvordan du lager en smakfull grillet flankesteak med yuca og en frisk sherry vinaigrette. En perfekt rett for varme sommerdager eller helgefeiring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For å lage marinaden, tilsett soyasaus og eddik i en blender, sett på lokket og kjør blenderen. Gjennom åpningen tilføres, én etter én, hvitløk, malt nellik, timian, svart pepper, sennep og sirup. Legg flankesteik i en ikke-reaktiv beholder, tilsett marinaden og dekk til slik at kjøttet blir godt dekket. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer.
- 22. Mens steken marinerer, ristes hvitløk til demi-glaceen. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Kutt av roten på hvitløkhodet, og bruk et stykke aluminiumsfolie til å forme en innpakning rundt hvitløkhodet, slik at det dannes en beholder med en bunn for å hindre at det tipper over. Hell 1 spiseskje grapeseed-olje over hvitløk fra roten, slik at oljen renner mellom det papirlignende skallet og klyngene. Resten av oljen brukes til å sautere sjalottløk. Rist hvitløk i ovnen i 40 minutter til 1 time, pass på at den ikke brenner seg. Ta ut og la avkjøle til romtemperatur.
- 33. For å lage yuca, kok den til den er mør i nok vann til å dekke. Sil av vannet, skyll og sett til side kort. Lag en dressing ved å tilsette eddik, salt og timian i en blender, og tilsett olivenolje i en tynn, jevn strøm gjennom åpningen mens blenderen går. Bland yuca med nok dressing til å dekke, og sett i kjøleskapet.
- 44. Varm opp grillen (eller bruk en grillpanne). Ta steken ut av marinaden, kast marinaden, og stek hver side av steken. Kok til ønsket stekegrad, og legg den på et skjærebrett for å hvile i 5 minutter.
- 55. For å fullføre demi-glaceen, varm opp den resterende spiseskjeen grapeseed-olje i en stekepanne over middels høy varme. Tilsett sjalottløk og sautér til den er gjennomsiktig