Lamb Mini Burgers på blandet salat med fennikel

Lamb Mini Burgers på blandet salat med fennikel

Lær å lage smakfulle lamb mini burgers servert på en frisk blandet salat med fennikel. En enkel og sunn oppskrift for en lett lunsj eller middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 fennelknoll, trimmet eller fronds og topper, delt i fire på langs
  • 680 gram hakket lam
  • 2 til 3 spiseskjeer hakkede friske rosmarinkvister
  • 1 stor navleoransje, revet skall
  • 1/4 rød løk, finhakket, pluss 1/4 skivet
  • Salt og pepper
  • 1 hjertesalat, hakket
  • 1 hode radicchio, hakket
  • 1 navleoransje, skrelt og delt i båter eller skivet i skiver
  • 1/4 kopp hakket flatbladpersille
  • 2 spiseskjeer rødvinseddik
  • 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm en grillpanne over middels høy varme. Vend fenniklen i 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje og krydre med salt og pepper. Legg fenniklen på grillen og grill på alle sider, omtrent 2 minutter. Fjern fra grillen og avkjøl. Når den er avkjølt, skjær den i tynne skiver og sett til side.
  2. 2Bland lam, rosmarin, appelsinskall, finhakket rødløk, salt og pepper. Form 12 boller og trykk dem flate til 3 tommers store kjøttkaker. Grill i 2 til 3 minutter på hver side.
  3. 3Bland salatbladene i en lav skål med skivet løk. Tilsett den avkjølte fenniklen i salaten. Fordel appelsinskivene og persille rundt salaten. Dress med eddik, olje, salt og pepper etter smak. Topp porsjonene av salaten med 3 mini lammeburgere og server.