Grillede lammekoteletter med krydret couscous og zucchini-raita

Grillede lammekoteletter med krydret couscous og zucchini-raita

Lær hvordan du lager saftig grillet lammefilet servert med krydret couscous og frisk zucchini raita. En perfekt rett for sommermiddager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3/4 teskje karri pulver
  • 2. 1/4 teskje gurkemeie (valgfritt)
  • 3. 1/8 teskje kanel
  • 4. 1/2 teskje svart pepper
  • 5. 1 1/2 kopper vann
  • 6. 1 1/4 teskje salt
  • 7. 2 spiseskje usaltet smør
  • 8. 1 1/4 kopper couscous (ca. 225 g)
  • 9. 1 1/4 pund (ca. 1,3 cm tykke) lammekoteletter av skulderblad
  • 10. 1 kopp naturell gresk yoghurt
  • 11. 1 middels stor zucchini (ca. 225 g), grovt revet (ca. 1 kopp)
  • 12. 1/4 teskje tørket mynte, smuldret
  • 13. Spesialutstyr: en godt innarbeidet stor (to-brenners) grillpanne med riller

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp en lett oljet grillpanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. I mellomtiden, rist curry, gurkemeie (hvis du bruker det), kanel og 1/4 teskje pepper i en liten tykkbunnet kjele over moderat varme, mens du rører konstant, til det dufter godt, ca. 1 minutt. Tilsett vann, 1/2 teskje salt og smør, og kok opp. Legg couscous i en varmebestandig bolle og hell i kokende vann, deretter dekk raskt med en tallerken eller plastfolie og la det stå i 5 minutter. Mens couscous står, tørk kotelettene godt og strø på begge sider med 1/4 teskje salt og resten av pepperet. Grill kotelettene, snu dem en gang, i ca. 6 minutter totalt for medium-rare. Overfør til et serveringsfat. For raita, rør sammen yoghurt, squash, mynte og resten av 1/2 teskje salt. Fluff couscous med en gaffel og server med lam og raita.
  2. 22. Varm opp en lett oljet grillpanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende.
  3. 33. I mellomtiden, rist curry, gurkemeie (hvis du bruker det), kanel og 1/4 teskje pepper i en liten tykkbunnet kjele over moderat varme, mens du rører konstant, til det dufter godt, ca. 1 minutt. Tilsett vann, 1/2 teskje salt og smør, og kok opp. Legg couscous i en varmebestandig bolle og hell i kokende vann, deretter dekk raskt med en tallerken eller plastfolie og la det stå i 5 minutter.
  4. 44. Mens couscous står, tørk kotelettene godt og strø på begge sider med 1/4 teskje salt og resten av pepperet. Grill kotelettene, snu dem en gang, i ca. 6 minutter totalt for medium-rare. Overfør til et serveringsfat.
  5. 55. For raita, rør sammen yoghurt, squash, mynte og resten av 1/2 teskje salt.
  6. 66. Fluff couscous med en gaffel og server med lam og raita.