Grillede lammekoteletter med krydret couscous og zucchini-raita
Lær hvordan du lager saftig grillet lammefilet servert med krydret couscous og frisk zucchini raita. En perfekt rett for sommermiddager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3/4 teskje karri pulver
- 2. 1/4 teskje gurkemeie (valgfritt)
- 3. 1/8 teskje kanel
- 4. 1/2 teskje svart pepper
- 5. 1 1/2 kopper vann
- 6. 1 1/4 teskje salt
- 7. 2 spiseskje usaltet smør
- 8. 1 1/4 kopper couscous (ca. 225 g)
- 9. 1 1/4 pund (ca. 1,3 cm tykke) lammekoteletter av skulderblad
- 10. 1 kopp naturell gresk yoghurt
- 11. 1 middels stor zucchini (ca. 225 g), grovt revet (ca. 1 kopp)
- 12. 1/4 teskje tørket mynte, smuldret
- 13. Spesialutstyr: en godt innarbeidet stor (to-brenners) grillpanne med riller
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp en lett oljet grillpanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. I mellomtiden, rist curry, gurkemeie (hvis du bruker det), kanel og 1/4 teskje pepper i en liten tykkbunnet kjele over moderat varme, mens du rører konstant, til det dufter godt, ca. 1 minutt. Tilsett vann, 1/2 teskje salt og smør, og kok opp. Legg couscous i en varmebestandig bolle og hell i kokende vann, deretter dekk raskt med en tallerken eller plastfolie og la det stå i 5 minutter. Mens couscous står, tørk kotelettene godt og strø på begge sider med 1/4 teskje salt og resten av pepperet. Grill kotelettene, snu dem en gang, i ca. 6 minutter totalt for medium-rare. Overfør til et serveringsfat. For raita, rør sammen yoghurt, squash, mynte og resten av 1/2 teskje salt. Fluff couscous med en gaffel og server med lam og raita.
- 22. Varm opp en lett oljet grillpanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende.
- 33. I mellomtiden, rist curry, gurkemeie (hvis du bruker det), kanel og 1/4 teskje pepper i en liten tykkbunnet kjele over moderat varme, mens du rører konstant, til det dufter godt, ca. 1 minutt. Tilsett vann, 1/2 teskje salt og smør, og kok opp. Legg couscous i en varmebestandig bolle og hell i kokende vann, deretter dekk raskt med en tallerken eller plastfolie og la det stå i 5 minutter.
- 44. Mens couscous står, tørk kotelettene godt og strø på begge sider med 1/4 teskje salt og resten av pepperet. Grill kotelettene, snu dem en gang, i ca. 6 minutter totalt for medium-rare. Overfør til et serveringsfat.
- 55. For raita, rør sammen yoghurt, squash, mynte og resten av 1/2 teskje salt.
- 66. Fluff couscous med en gaffel og server med lam og raita.