Bakt laks med Pernod
oppskrift på bakt laks med pernod, perfekt for en elegant middag. enkel å lage, med deilig smak av anis og urter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer olivenolje
- 1 stor rød løk, tynne skiver
- 1/4 kopp kamsjys
- 6 spiseskjeer anislikør (som Pernod eller anisette)
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 2 teskjeer herbes de Provence eller tørkede salaturter
- 1 1/3 pund laksefilet med skinn
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 375°F. Varm 2 spiseskjeer olje i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og sautér til den er dypbrun, ca. 8 minutter. Fjern pannen fra varmen. Bland inn kamsjys, deretter 4 spiseskjeer anislikør, hvitløk og 1 teskje urter. Kok opp til mesteparten av væsken har fordampet, ca. 3 minutter. Sett til side. Smør lett inn en stor bakeplate med olje. Legg laksen med skinnsiden ned på den forberedte platen. Strø over salt og pepper. Visp sammen den resterende 1 spiseskjeen olje, 2 spiseskjeer anislikør og 1 teskje urter i en bolle for å blande; hell det over laksen. Stek til den er akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 20 minutter. Topp med løk blandture.
- 2Forvarm ovnen til 375°F. Varm 2 spiseskjeer olje i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og sautér til den er dypbrun, ca. 8 minutter. Fjern pannen fra varmen. Bland inn kamsjys, deretter 4 spiseskjeer anislikør, hvitløk og 1 teskje urter. Kok opp til mesteparten av væsken har fordampet, ca. 3 minutter. Sett til side.
- 3Smør lett inn en stor bakeplate med olje. Legg laksen med skinnsiden ned på den forberedte platen. Strø over salt og pepper. Visp sammen den resterende 1 spiseskjeen olje, 2 spiseskjeer anislikør og 1 teskje urter i en bolle for å blande; hell det over laksen. Stek til den er akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 20 minutter. Topp med løk blandture.