Kalveskiver med Oporto-saus
Lær hvordan du lager deilige veal scallops med portvin. En enkel oppskrift som passer for enhver anledning og garantert imponerer dine gjester.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 8 store eller 12 mellomstore kalveskiver, banket tynne
- Mel
- 6 spiseskjeer smør
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 2/3 kopp portvin
- 1/2 kopp kremfløte
Fremgangsmåte
- 1Rens scallopene forsiktig og stek dem lett i smør og olivenolje, vend dem slik at de blir jevnt brune. Når de er brune og møre, tilsett portvin og kok forsiktig i 2 minutter. Krydre etter smak. Fjern kjøttet og legg det på et varmt fat, og tilsett fløte i pannen. Rør for å løsne de brune bitene i bunnen og jevn litt ut med en liten mengde beurre manié. Smak til med krydder og hell over scallopene. Server med hjemmelagde nudler som er pyntet med smørbrødde brødsmuler. Til dette passer det med en hvit Burgund.