Stekte kamskjell og asparges med asiatisk kremsaus
Lær hvordan du lager en delikat forrett med seared scallops og asparges, servert med en smakfull asiatisk kremsaus. Perfekt for en elegant middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 1/2 teskjeer Sichuan-pepperkorn
- 3/4 kopp sake
- 1/3 kopp finhakket sjalottløk
- 1/3 kopp finhakket fersk ingefær
- 3 spiseskjeer riseddik
- 1/2 kopp kremfløte
- 12 aspargesstenger, trimmet til 10 cm lengde
- 10 store sjøscallops
- 1 spiseskje usaltet smør
- 1 spiseskje finhakket frisk gressløk
Fremgangsmåte
- 1Finhakk pepperkorn i en foodprocessor. Kok opp sake, sjalottløk, ingefær, eddik og 1/2 teskje hakkede pepperkorn i en liten kjele over middels varme til væsken er redusert til 2 spiseskjeer, ca. 15 minutter. Tilsett fløte; la det småkoke til væsken dekker skjeen, ca. 6 minutter. Sil over i en annen liten kjele. Kok asparges i en kjele med kokende, saltet vann i 2 minutter. Sil av vannet. Skyll under kaldt vann; la renne av. Strø resten av de hakkede pepperkornene over begge sider av kamskjellene. Krydre med salt. Smelt smør i en stor non-stick panne over høy varme. Legg i kamskjellene; kok til de er gylne og nesten gjennomkokte, snu av og til, ca. 4 minutter. Tilsett asparges; stek under omrøring til kamskjellene er gjennomkokte og aspargesen er varm, ca. 30 sekunder. Anrett kamskjellene på tallerkener. La sausen småkoke. Skje sausen rundt kamskjellene. Pynt med asparges. Strø over finhakket gressløk.
- 2Finhakk pepperkorn i en foodprocessor. Kok opp sake, sjalottløk, ingefær, eddik og 1/2 teskje hakkede pepperkorn i en liten kjele over middels varme til væsken er redusert til 2 spiseskjeer, ca. 15 minutter. Tilsett fløte; la det småkoke til væsken dekker skjeen, ca. 6 minutter. Sil over i en annen liten kjele.
- 3Kok asparges i en kjele med kokende, saltet vann i 2 minutter. Sil av vannet. Skyll under kaldt vann; la renne av. Strø resten av de hakkede pepperkornene over begge sider av kamskjellene. Krydre med salt.
- 4Smelt smør i en stor non-stick panne over høy varme. Legg i kamskjellene; kok til de er gylne og nesten gjennomkokte, snu av og til, ca. 4 minutter. Tilsett asparges; stek under omrøring til kamskjellene er gjennomkokte og aspargesen er varm, ca. 30 sekunder. Anrett kamskjellene på tallerkener. La sausen småkoke. Skje sausen rundt kamskjellene. Pynt med asparges. Strø over finhakket gressløk.