Spaghetti med røykfylte tomater og løk

Spaghetti med røykfylte tomater og løk

Lær hvordan du lager smakfull spaghetti med røykfylte tomater og løk. En enkel rett som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 ss finhakket hvitløk
  • 1/3 kopp ekstra virgin olivenolje, delt
  • 6 plommetomater (ca. 900 g), delt på langs
  • 1 stor rød løk, delt i 1-tommers båter (behold stilkenden intakt)
  • 3/4 pund spaghetti
  • 1/3 kopp revet parmesan
  • 1/2 kopp grovhakket basilikum
  • Utstyr: en 13 x 9 x 2 tommers engangs aluminiumsform
  • Tilbehør: revet parmesan

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered grillen for direkte varme koking over varm kull (høy varme for gass), og la omtrent en tredjedel av grillen være uten kull (eller, for en gassgrill, skru av én eller to brennere); se Grillingsprosedyre. Legg hvitløk og 1/4 kopp olje i aluminiumsfolie og plasser på grillen over området uten kull. Gni resten av oljen over tomater og løk, og krydre med salt og pepper. Grill over kull, og vend av og til, til de er godt brune, ca. 4 til 5 minutter. Hakk tomatene grovt og tilsett dem i hvitløk-oljen sammen med løk. Kok spaghetti i en pastapott med godt saltet kokende vann til al dente. Reserver 1/4 kopp kokevann, og sil av pastaen. Vend pastaen med det reserverte kokevannet, parmesan, basilikum, innholdet av aluminiumsfolie og smak til med salt og pepper.