Biff- og potetpajer

Biff- og potetpajer

oppskrift på biff og potetpasta, en enkel og mettende rett som passer til enhver anledning. lær hvordan du lager denne smakfulle retten steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 1/2 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 2 teskjeer kosher-salt, delt, pluss mer
  • 10 1/2 spiseskjeer usaltet smør, delt, pluss mer til servering
  • 3/4 pund benfri chuck-biff, skåret i 1/2" terninger
  • 1 middels stor russetpotet, skrelt og skåret i 1/2" terninger (ca. 1 1/2 kopper)
  • 1/2 middels stor løk, finhakket (ca. 1 kopp)
  • 3/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 1 stort egg
  • Ketchup (til servering; valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
  2. 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
  3. 3---
  4. 4Bland 2 1/2 kopper mel og 1 ts salt i en stor bolle. Kutt 10 ss smør i terninger (det trenger ikke å være spesielt kaldt, bare fast nok til å kuttes i biter). Arbeid smøret inn i melet med fingertuppene til deigen ligner brødsmuler. Hell over 3/4 kopp kokende vann og bland med en tresleiv. Elt med hendene til deigen akkurat begynner å samle seg. Vend ut på en ren arbeidsflate og elt til deigen former seg, ca. 20 sekunder; rull til en ball. Del i 4 deler, form til runde kaker, og sett i kjøleskapet til de skal brukes.
  5. 5Forvarm ovnen til 190°C. Bland storfekjøtt, potet, løk, pepper og 1 ts salt i en stor bolle.
  6. 6Kjevle ut hver deigrunde til en 23 cm stor sirkel på en lett melet arbeidsflate. Fordel en stor skje med fyll over den ene halvdelen av hver sirkel, og la det være en 2,5 cm bred kant mellom fyllet og kanten av sirkelen. Kutt resten av smøret i 4 biter; legg på hver fyllhaug. Dra den nederste halvdelen av deigen over fyllet; klyp til for å forsegle. (Alternativt kan du bruke en gaffel for å forsegle.)
  7. 7Pisk egg og en klype salt i en liten bolle. Bruk en pensel til å pensle hver paide med eggeblanding. Lag et par små snitt i toppen av paien. Overfør til et bakepapirkledd stekebrett med kant, og stek til den er gyllenbrun og boblende, ca. 45–60 minutter. Server med smør og ketchup, hvis ønskelig.
  8. 8---
  9. 9Bland 2 1/2 kopper mel og 1 ts salt i en stor bolle. Kutt 10 ss smør i terninger (det trenger ikke å være spesielt kaldt, bare fast nok til å kuttes i biter). Arbeid smøret inn i melet med fingertuppene til deigen ligner brødsmuler. Hell over 3/4 kopp kokende vann og bland med en tresleiv. Elt med hendene til deigen akkurat begynner å samle seg.
  10. 10---
  11. 11Vend ut på en ren arbeidsflate og elt til deigen former seg, ca. 20 sekunder; rull til en ball. Del i 4 deler, form til runde kaker, og sett i kjøleskapet til de skal brukes.
  12. 12---
  13. 13Forvarm ovnen til 190°C. Bland storfekjøtt, potet, løk, pepper og 1 ts salt i en stor bolle.
  14. 14---
  15. 15Kjevle ut hver deigrunde til en 23 cm stor sirkel på en lett melet arbeidsflate. Fordel en stor skje med fyll over den ene halvdelen av hver sirkel, og la det være en 2,5 cm bred kant mellom fyllet og kanten av sirkelen. Kutt resten av smøret i 4 biter; legg på hver fyllhaug. Dra den nederste halvdelen av deigen over fyllet; klyp til for å forsegle. (Alternativt kan du bruke en gaffel for å forsegle.)
  16. 16---
  17. 17Pisk egg og en klype salt i en liten bolle. Bruk en pensel til å pensle hver paide med eggeblanding. Lag et par små snitt i toppen av paien. Overfør til et bakepapirkledd stekebrett med kant, og stek til den er gyllenbrun og boblende, ca. 45–60 minutter. Server med smør og ketchup, hvis ønskelig.