Kjøttboller av kalkun

Kjøttboller av kalkun

Lær hvordan du lager saftige kalkunboller med en enkel oppskrift. Perfekt for en sunn og smakfull hovedrett til hverdag eller helg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 pund fersk karbonadedeig av kalkun
  • 2. 1 liten finhakket søt løk
  • 3. 2 teskjeer hakkede ferske oregano-blader
  • 4. 2 teskjeer hakkede ferske basilikum-blader
  • 5. 2 til 3 fedd finhakket hvitløk
  • 6. Havsalt
  • 7. Nykvernet svart pepper
  • 8. 3 store egg
  • 9. 1 3/4 kopper brødsmuler
  • 10. 1 kopp kremfløte
  • 11. 1/2 kopp olivenolje
  • 12. 1 spiseskje smør
  • 13. 1 1/2 kopper hvetemel, til å støve kjøttbollene før de brunes

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland kalkunkjøtt, løk, ferske urter, hvitløk, salt og pepper. Tilsett egg, brødsmuler og kremfløte. Rull kjøttbollene til ønsket størrelse. Se kokkens notat 1.
  2. 22. Varm opp en stor stekepanne. Tilsett olje og smør, og stek over middels varme til smøret blir gyllent, ca. 5 minutter. Å brune smøret gir en flott smak.
  3. 33. Se kokkens notat 2. Dryss kjøttbollene i litt mel og brun dem. Kjøttbollene skal stekes på middels høy varme. De kan ferdigstilles i ovnen ved å steke dem eller plasseres i ferdiglaget tomatsaus. Husk at dette kun er for å brune kjøttbollene.