
Kjøttboller av kalkun
Lær hvordan du lager saftige kalkunboller med en enkel oppskrift. Perfekt for en sunn og smakfull hovedrett til hverdag eller helg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund fersk karbonadedeig av kalkun
- 1 liten finhakket søt løk
- 2 teskjeer hakkede ferske oregano-blader
- 2 teskjeer hakkede ferske basilikum-blader
- 2 til 3 fedd finhakket hvitløk
- Havsalt
- Nykvernet svart pepper
- 3 store egg
- 1 3/4 kopper brødsmuler
- 1 kopp kremfløte
- 1/2 kopp olivenolje
- 1 spiseskje smør
- 1 1/2 kopper hvetemel, til å støve kjøttbollene før de brunes
Fremgangsmåte
- 1Bland kalkunkjøtt, løk, ferske urter, hvitløk, salt og pepper. Tilsett egg, brødsmuler og kremfløte. Rull kjøttbollene til ønsket størrelse. Se kokkens notat 1.
- 2Varm opp en stor stekepanne. Tilsett olje og smør, og stek over middels varme til smøret blir gyllent, ca. 5 minutter. Å brune smøret gir en flott smak.
- 3Se kokkens notat 2. Dryss kjøttbollene i litt mel og brun dem. Kjøttbollene skal stekes på middels høy varme. De kan ferdigstilles i ovnen ved å steke dem eller plasseres i ferdiglaget tomatsaus. Husk at dette kun er for å brune kjøttbollene.