Safran-ristet hvitløk cavatelli med marsala-brun smør

Safran-ristet hvitløk cavatelli med marsala-brun smør

oppskrift på saffron roast garlic cavatelli med marsala brun smør, en smakfull rett som kombinerer krydder, hvitløk og rik saus. perfekt for en spesiell kveld.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper kyllingkraft
  • 2. 1 klype safran
  • 3. 10 fedd hvitløk, ristet
  • 4. 1/4 kopp ricottaost
  • 5. 6 kopper mel
  • 6. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 7. 1/2 teskje salt
  • 8. 1/2 teskje bakepulver
  • 9. 8 unser smør, usaltet
  • 10. 1 spiseskje hvitløk, finhakket
  • 11. 1 spiseskje sjalottløk, finhakket
  • 12. 2 unser Marsala-vin
  • 13. 1/2 spiseskje basilikum, hakket
  • 14. 1/2 spiseskje persille, hakket
  • 15. 1 sitron, saftet
  • 16. Kosher-salt, etter smak
  • 17. Nykvernet svart pepper, etter smak
  • 18. Romanoost, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. For safranstekt hvitløk-cavatelli: I en liten kjele kok opp kyllingkraft og safran til kraften får en dyp gul farge (omtrent tre minutter), fjern fra varmen. I en food processor, bruk den plastiske kniven, tilsett den ristet hvitløken, ricottaost, mel, olivenolje, salt og bakepulver, og puls ett eller to ganger. Deretter tilsett halvparten av den varme safrankraften og begynn å kjøre maskinen, og fortsett å tilsette den varme kraften til en deig dannes. (Merk at det kanskje ikke er nødvendig å bruke hele mengden kraft.) Når deigen er klar, følg instruksjonene på pakken for å lage cavatelli med maskinen. Når cavatelliene er laget, pochér i saltet kokende vann i to til tre minutter. Avkjøl pastaen i kaldt vann, sil av og vend inn litt olivenolje.
  2. 22. For marsala-brunt smør: I en middels stor stekepanne tilsett hele smøret, smelt det og la det koke til smøret er brunt. Tilsett hvitløk og sjalottløk. Deglaser med marsala og krydre med basilikum, persille, sitronsaft, salt og nykvernet svart pepper. Vend det brune smøret med safranstekt hvitløk-cavatelli, legg det i en serveringsskål. Pynt med revet romanoost på toppen og server.