Cioppino

Cioppino

oppskrift på cioppino, en smakfull og enkel sjømatgryte fra italiensk tradisjon. perfekt som hovedrett for sjømatelskere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 2. 1 middels stor løk, finhakket
  • 3. 1 stor grønn paprika, frøet og hakket
  • 4. 8 hvitløksfedd, tynnsnittet
  • 5. 2 laurbærblader
  • 6. 1 spiseskje tørket oregano
  • 7. 1 kopp hvitvin
  • 8. 2 kopper vann
  • 9. 1 kopp kamskjelljuice
  • 10. 2 bokser (à 28 gram) knuste tomater
  • 11. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 12. 450 gram mild, hvit, flassende fisk, skåret i 5–8 cm store biter
  • 13. 450 gram blåskjell, renset og fjernet skjegg
  • 14. 225 gram medium store reker, skrellet og renset
  • 15. 18–24 små hjerteskjell
  • 16. 1 liten bunt flatbladet persille, finhakket, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Varm opp olje i en stor gryte over middels høy varme. Tilsett løk og paprika, og kok til de begynner å mykne, 3 til 5 minutter. Tilsett hvitløk, laurbærblad, oregano, hvitvin, vann, blåskjelljuice og tomater. Kok opp, reduser varmen til middels, og la det småkoke i 5 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak.
  3. 33. Tilsett fisken, blåskjell, reker og snegler, i den rekkefølgen. La det koke, med lokk på, uten å røre, til blåskjell og snegler har åpnet seg, og rekene og fisken er gjennomkokt, 5 til 7 minutter. Fjern lokket og pynt med hakket persille. Skje opp i boller og server umiddelbart mens det er varmt.