Doughnut Tiramisu

Doughnut Tiramisu

oppskrift på doughnut tiramisu - en smakfull og original dessert som kombinerer søte doughnuts med klassisk tiramisu. perfekt for spesielle anledninger eller helgekosen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 1 pakke mascarponeost (16 unser)
  • 2. 2. 3/4 kopp pluss 1 spiseskje melis
  • 3. 3. 3 spiseskjeer kaffelikør
  • 4. 4. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 5. 5. 1 kopp kald piskefløte
  • 6. 6. 1 1/2 kopper brygget espresso eller sterk kaffe
  • 7. 7. 12 kakeboller, delt horisontalt
  • 8. 8. Kakao pulver, til støving

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland mascarpone, 1/2 kopp melis, kaffelikør og vanilje i en stor bolle, og pisk med en mikser på middels hastighet til det er kremete, ca. 1 minutt (ikke overpisk).
  2. 22. Bland kremfløte og 1/4 kopp melis i en separat bolle; pisk på middels høy hastighet til det dannes stive topper. Vend den piskede kremen inn i mascarponeblandingen i tre omganger; sett til side.
  3. 33. Bland espresso og den gjenværende spiseskjeen med melis i en lav bolle. Dypp én og én av de 12 doughnut-halvdelene i espresso-blandingen og legg dem i ett lag i en 23 x 33 cm stor ildfast form, og bruk eventuelt brudd på doughnutene for å dekke bunnen.
  4. 44. Fordel en tredjedel av mascarponeblandingen over doughnutene. Dypp de resterende 12 doughnut-halvdelene i espresso-blandingen og legg dem oppå. Fordel resten av mascarponeblandingen på toppen. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten. Skjær i biter og dryss med kakaopulver.
  5. 55. Fotograf: Levi Brown