
15-minutters asiatisk risksalat
Lær å lage en rask og smakfull asiatisk risasalat på bare 15 minutter. Perfekt for en lett lunsj eller middag med friske smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1. 5 cm ingefær
- 80 ml ekstra jomfrol olivenolje
- 80 ml risvinseddik
- 3 ss soyasaus
- 4 ts ristet sesamolje
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 170 g shiitakesopp (ca. 4 kopper), stilker fjernet
- 2 vårløk
- 1 kopp frossen, skrellet edamame, tint
- 4 kopper ferdigkokt eller rester av brun ris
- 2 kyllingbryst fra en rotisseriekylling
- 1 kopp revne gulrøtter
- 150 g babyruccula
Fremgangsmåte
- 1Skrell ingefæren og riv den fint ned i en stor blandingsbolle. Visp inn olivenolje, eddik, soyasaus og sesamolje. Krydre med litt salt og pepper. Sett til side 2 spiseskjeer av dressingen. Skjær soppen og vårløken i tynne skiver, og hold de hvite og grønne delene av vårløken adskilt. Tilsett de skivede soppene, de hvite delene av vårløken og edamamebønnene i dressingen i den store blandingsbollen. Rør godt om og la det marinere ved romtemperatur (soppen vil bli mer mør mens den står i dressingen), mens du forbereder resten av ingrediensene, og rør av og til. Sett de skivede vårløksgrønne til side til bruk som garnityr.
- 2Legg risen i en glassbolle og bruk en gaffel til å bryte den opp. Legg et fuktig kjøkkenpapir direkte oppå risen og varm den i mikrobølgeovnen; kok til den er akkurat varm og myk, ca. 3 minutter.
- 3I mellomtiden, fjern skinnet fra kyllingen og riv kjøttet i store, bitestore biter, ca. 2 kopper. Bland kyllingen, den varme risen, gulrøttene, soppen og edamamebønnene. Krydre med litt salt og pepper.
- 4Vend ruccola og den reserverte dressingen i en stor blandingsbolle. Krydre lett med salt og pepper. Fordel ruccolaen på 4 store tallerkener og topp hver med 2 kopper av salatblandingen. Pynt med de reserverte vårløksgrønne.