Blåbær- og ristet pekannøttsalat

Blåbær- og ristet pekannøttsalat

oppskrift på en frisk og smakfull blåbær og ristede pekannøtt salat, perfekt for sommerdager eller som forrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp pekannøtter, delt i to
  • 2. 2 spiseskjeer smør, smeltet
  • 3. 1 kopp ferske blåbær
  • 4. 5 kopper ferske spinatblader eller grønne blader, skylt og tørket
  • 5. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 6. 3 spiseskjeer god kvalitet balsamicoeddik

Fremgangsmåte

  1. 11. Dekk pecannøttene med smeltet smør og rist dem i en forvarmet ovn på 175 grader i ca. 15 minutter. La dem avkjøle.
  2. 22. I en stor bolle, vend pecannøttene, ferske blåbær og spinat.
  3. 33. For å lage vinaigretten, visp sammen olivenolje og balsamicoeddik.
  4. 44. Hell vinaigretten over salaten og server umiddelbart.