
Blåbær- og ristet pekannøttsalat
oppskrift på en frisk og smakfull blåbær og ristede pekannøtt salat, perfekt for sommerdager eller som forrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1/2 kopp pekannøtter, delt i to
- 2 spiseskjeer smør, smeltet
- 1 kopp ferske blåbær
- 5 kopper ferske spinatblader eller grønne blader, skylt og tørket
- 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
- 3 spiseskjeer god kvalitet balsamicoeddik
Fremgangsmåte
- 1Dekk pecannøttene med smeltet smør og rist dem i en forvarmet ovn på 175 grader i ca. 15 minutter. La dem avkjøle.
- 2I en stor bolle, vend pecannøttene, ferske blåbær og spinat.
- 3For å lage vinaigretten, visp sammen olivenolje og balsamicoeddik.
- 4Hell vinaigretten over salaten og server umiddelbart.