Havets kamskjell med safran-aioli

Havets kamskjell med safran-aioli

oppskrift på delikate sjøscallops med aromatisk safran aioli. perfekt som forrett eller lett hovedrett for en spesiell anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/3 kopp ferskpresset appelsinjuice, pluss 1 teskje revet appelsinskall
  • 2. 1/8 teskje (knivspiss) safrantråder
  • 3. 1/2 kopp mayonnaise av beste kvalitet
  • 4. Kosher-salt
  • 5. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 6. 12 til 16 store sjøscallops
  • 7. Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Ha appelsinjuicen og safranen i en liten kjele og la det småkoke over middels varme. Kok i omtrent 1 minutt, til appelsinjuicen er infusert med safranen; rør inn sitrusskallet og fjern fra varmen for å avkjøle litt. Visp sammen appelsinblandingen og majonesen i en liten bolle til det er godt blandet. Krydre med salt og sett til side mens du koker scampiene.
  2. 22. Varm opp oljen i en stor non-stick panne over middels høy varme. Tørk scampiene godt med et kjøkkenpapir og krydre rikelig med salt og pepper. Når oljen begynner å riple, legg i scampiene og stek dem, snu en gang, til de er gyldne og fine, men fortsatt ugjennomsiktige i midten, i 2 til 3 minutter på hver side. Ta scampiene ut av pannen og legg dem på serveringsfat (3 til 4 per person), og drypp med aiolien. Server umiddelbart.