Kylling- og squash-alfredo

Kylling- og squash-alfredo

Lær hvordan du lager en deilig chicken zucchini alfredo med kremet saus og friske zucchini. Perfekt for en rask og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. Kosher salt
  • 2. 3 spiseskjeer ekstra jomfrolivolje
  • 3. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 4. 2 zucchini, skåret i tynne halvmåner
  • 5. 4 kyllingbryst à 4 gram, uten skinn og bein
  • 6. Nykvernet pepper
  • 7. 340 gram fettuccine (helst fullkorn)
  • 8. 1 spiseskje hvetemel
  • 9. 1 kopp kald lettmelk (1 %)
  • 10. 1/2 kopp kondensert skummet melk
  • 11. 3/4 kopp nyrevet parmesanost
  • 12. 1/4 kopp hakket frisk persille

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en non-stick panne over middels varme. Tilsett 1 fedd hvitløk og kok i 30 sekunder. Tilsett squash, dekk til og kok til det er mørt, rør om, i omtrent 6 minutter. Overfør til en bolle. Varm opp enda en spiseskje olje i pannen over middels-høy varme. Krydre kyllingen med 1/4 teskje salt og pepper, og stek den gjennom, 2 til 3 minutter på hver side. Overfør til en tallerken. Kok pastaen i det kokende vannet som anvisningen sier. Sil av vannet, og spar 1/2 kopp kokevann; sett pastaen tilbake i kjelen. I mellomtiden visp sammen mel og lett melk i en bolle. Ha den resterende hvitløken og 1 spiseskje olje i pannen og kok over middels-høy varme i 30 sekunder. Tilsett melk- og melblandingen og kok opp under omrøring. Skru ned varmen og kok, under omrøring, i 2 minutter. Tilsett den kondenserte melken, 1/2 teskje salt og osten; rør til osten smelter, ca. 1 minutt. Skjær kyllingen i strimler. Vend den sammen med pastaen, sausen, squashen og persillen, og tilsett det reserverte kokevannet for å løsne det hele.
  2. 22. Fotograf: Stephanie Foley