Varm sjokoladekake med blandet bærsaus

Varm sjokoladekake med blandet bærsaus

oppskrift på varm sjokoladekake med frisk blandet bær coulis. enkel å lage, perfekt som dessert eller kake til spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 3 unser bittersøt sjokolade, finhakket
  • 2. 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 3. 3 spiseskjeer kakaopulver
  • 4. 3 eggehviter
  • 5. 3 spiseskjeer sukker
  • 6. 1/2 pint bringebær
  • 7. 1/2 pint blåbær
  • 8. 1/2 pint jordbær
  • 9. 3 spiseskjeer sukker
  • 10. 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 11. 1 spiseskje framboise, Grand Marnier eller appelsinjuice

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Smør og mel 4 (4-ounce) ramekiner. Kombiner sjokolade og smør i et vannbad og smelt det. Rør inn kakaopulver. I en bolle, pisk eggehviter på middels hastighet til myke topper dannes. Øk hastigheten til høy og tilsett gradvis sukkeret. Pisk hvitene til stive og blanke, men ikke tørre. Vend inn en fjerdedel av eggehvitene i sjokoladen for å temperere, og brett deretter inn resten av hvitene. Fyll ramekinerne to tredjedeler fulle og stek til toppen er lett fast, men fortsatt myk i midten, ca. 6 til 8 minutter.
  2. 22. Kombiner bringebær, blåbær, jordbær, sukker og sitronsaft i en kjele og varm opp til frukten er myk. Ta av varmen og kjør det i en food processor til det er glatt. Sil gjennom en sikt og rør inn likør eller appelsinjuice. Avkjøl.
  3. 33. Porsjoner: 4 porsjoner