
Coq au Vin
Lær hvordan du lager den autentiske coq au vin, en smakfull fransk gryterett med kylling og rødvin. Perfekt for helgekosen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. I en stor, tykkbunnet kjele over middels varme, tilsett 1/4 kopp olje og varm opp til det begynner å ryke. Tilsett den hakkede baconen og kok til den er sprø. Fjern fra pannen og la renne av på kjøkkenpapir. Sett til side.
- 33. Krydre kyllingen med salt og pepper, og vend den i melet, begynner med kyllinglåret. Sett til side det resterende melet.
- 44. Legg kyllingen i den varme baconoljen og stek til den er gyllenbrun. Gjør dette også med kyllinglårene, og deretter bryststykkene. Når alt er stekt, fjern kyllingen fra pannen og legg den på en tallerken. Tilsett hvitløk og løk i pannen og kok videre til løken er gjennomsiktig. Rør inn resten av melet for å lage en jevning (roux).
- 55. Tilsett tomatpuré og rør over lav varme. Begynn gradvis å tilsette vin og kraft, og rør til sausen begynner å tykne. Fortsett å tilsette væske og rør konstant. Gjenta prosessen til all vin og kraft er brukt opp (hvis mer væske er nødvendig, tilsett kaldt vann).
- 66. Legg all den stekte kyllingen tilbake i pannen, tilsett friske urter, perleløk, gulrøtter og sopp. Stek i ovnen til kyllingen er gjennomkokt, ca. 1 time. Ta pannen ut av ovnen, og overfør kyllingen til et serveringsfat. Sett pannen på lav varme, og reduser sausen i ca. 20 minutter. Fjern eventuelt overflødig fett.
- 77. Legg kyllingen tilbake i sausen og varm opp i 3 minutter. Avslutt med å pynte med den reserverte baconen og nyhakket persille.