
Ris med kylling og salsa verde
Lær hvordan du lager en smakfull arroz con pollo med frisk salsa verde. En perfekt rett for hele familien, klar på under 1 time.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 stk. hel kylling på ca. 1,4 kg (3 pund), delt i 10 serveringsstykker
- 4 ss olivenolje, delt
- Salt og nykvernet svart pepper
- 4 ts malt spisskummen
- 1 ½ ss tørket oregano
- 2 ts søt paprika
- ½ ts cayennepepper
- 2 tørkede chorizo-pølser (ca. 570 g), skåret i 2,5 cm store biter
- 1 spansk løk, hakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 rød paprika, renset og hakket
- 2 laurbærblad
- 2 kopper langkornet hvit ris
- 1 boks (ca. 425 g) hakkede tomater med væske
- 3 kopper lavsaltet kyllingkraft, varm
- 1 glass (ca. 100 g) grønne oliven fylt med pimiento
- 1 jalapeño, renset og finhakket
- ¼ kopp ferske korianderblader
- ¼ kopp skåldede mandler, ristet
- ½ kopp olivenolje
- 1 lime, saften av
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Skyll kyllingstykkene og tørk dem godt. I en liten bolle, bland 2 spiseskjeer olje, salt, pepper, spisskummen, oregano, paprika og cayenne. Gni hver kyllingbit inn med krydderpastaen og sett den i kjøleskapet i minst 20 minutter for å la smakene utvikle seg.
- 3I en tykk, ovnsfast gryte med lokk, varm opp de resterende 2 spiseskjeene olje. Stek chorizoen på middels varme til den er sprø og har avgitt fett. Ta chorizoen opp med en hullsleiv og la den renne av på kjøkkenpapir.
- 4Legg kyllingen i pannen, med skinnsiden ned, og brun den på alle sider, ca. 10 minutter. Ta ut kyllingen og sett den til side. Lag en sofrito ved å sautere løk, hvitløk, paprika og laurbærblad til grønnsakene er veldig myke og nesten oppløst. Rør inn risen slik at kornene blir godt dekket av sofritoen.
- 5Tilsett tomater og buljong, smak til med salt og pepper. Legg chorizoen og kyllingen tilbake i pannen. Kok opp blandingen og la den småkoke i 5 minutter. Dekk til og sett gryten i ovnen. Stek i 20 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt og risen er mør og har absorbert væsken.
- 6Strø over oliven før servering.
- 7For å lage Salsa Verde: I en morter og pestle eller i en food processor, mos sammen alle ingrediensene til en løs pasta. Pynt Arroz Con Pollo med Salsa Verde før servering.