Ris med kylling og salsa verde

Ris med kylling og salsa verde

Lær hvordan du lager en smakfull arroz con pollo med frisk salsa verde. En perfekt rett for hele familien, klar på under 1 time.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 stk. hel kylling på ca. 1,4 kg (3 pund), delt i 10 serveringsstykker
  • 2. 4 ss olivenolje, delt
  • 3. Salt og nykvernet svart pepper
  • 4. 4 ts malt spisskummen
  • 5. 1 ½ ss tørket oregano
  • 6. 2 ts søt paprika
  • 7. ½ ts cayennepepper
  • 8. 2 tørkede chorizo-pølser (ca. 570 g), skåret i 2,5 cm store biter
  • 9. 1 spansk løk, hakket
  • 10. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 11. 1 rød paprika, renset og hakket
  • 12. 2 laurbærblad
  • 13. 2 kopper langkornet hvit ris
  • 14. 1 boks (ca. 425 g) hakkede tomater med væske
  • 15. 3 kopper lavsaltet kyllingkraft, varm
  • 16. 1 glass (ca. 100 g) grønne oliven fylt med pimiento
  • 17. 1 jalapeño, renset og finhakket
  • 18. ¼ kopp ferske korianderblader
  • 19. ¼ kopp skåldede mandler, ristet
  • 20. ½ kopp olivenolje
  • 21. 1 lime, saften av

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 22. Skyll kyllingstykkene og tørk dem godt. I en liten bolle, bland 2 spiseskjeer olje, salt, pepper, spisskummen, oregano, paprika og cayenne. Gni hver kyllingbit inn med krydderpastaen og sett den i kjøleskapet i minst 20 minutter for å la smakene utvikle seg.
  3. 33. I en tykk, ovnsfast gryte med lokk, varm opp de resterende 2 spiseskjeene olje. Stek chorizoen på middels varme til den er sprø og har avgitt fett. Ta chorizoen opp med en hullsleiv og la den renne av på kjøkkenpapir.
  4. 4Legg kyllingen i pannen, med skinnsiden ned, og brun den på alle sider, ca. 10 minutter. Ta ut kyllingen og sett den til side. Lag en sofrito ved å sautere løk, hvitløk, paprika og laurbærblad til grønnsakene er veldig myke og nesten oppløst. Rør inn risen slik at kornene blir godt dekket av sofritoen.
  5. 54. Tilsett tomater og buljong, smak til med salt og pepper. Legg chorizoen og kyllingen tilbake i pannen. Kok opp blandingen og la den småkoke i 5 minutter. Dekk til og sett gryten i ovnen. Stek i 20 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt og risen er mør og har absorbert væsken.
  6. 6Strø over oliven før servering.
  7. 75. For å lage Salsa Verde: I en morter og pestle eller i en food processor, mos sammen alle ingrediensene til en løs pasta. Pynt Arroz Con Pollo med Salsa Verde før servering.