Ostestenger

Ostestenger

Lær hvordan du lager deilige cheese straws med denne enkle oppskriften. Perfekt som snacks eller forrett, med sprø tekstur og rik smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
forrett

Ingredienser

  • 1. Omtrent 1/2 kopp ferskrevet Parmesanost eller skarp cheddar
  • 2. 1 teskje paprika
  • 3. 1/4 teskje salt og 1/8 teskje cayennepepper
  • 4. Rektangel av ferdigkjøpt butterdeig, ca. 23 x 30 cm

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland osten, paprika, salt og cayenne i en bolle, og sett til side i kjøleskapet.
  2. 22. Rull ut rektangelet litt større enn det er, og dekk den høyre halvdelen med ost og paprika. Brett den venstre siden over for å dekke osten, og trykk kantene sammen. Rull ut deigen igjen til et rektangel som er 23 x 30 cm.
  3. 33. Sett deigen på et bakepapir i kjøleskapet mens du forvarmer ovnen til 190 grader Celsius.
  4. 44. Helst med en pizzaskjærer, kutt deigen i 1,3 cm brede og 30 cm lange strimler. Vri strimlene til sirkelsnurrer og legg dem på et stekebrett, og trykk endene ned slik at de fester seg til brettet (dette hjelper med å beholde formen). Stek i 20 minutter. Kutt i mindre "strimler".