Grønne grønnsaker med krydret smør og fersk ricotta

Grønne grønnsaker med krydret smør og fersk ricotta

oppskrift på grønne med krydret smør og fersk ricotta, perfekt som forrett eller lett måltid. enkel og smakfull rett for alle sesonger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 kopper (1 kvart) helmelk, helst ikke homogenisert
  • 2. 1 ½ teskje salt
  • 3. 1 ½ spiseskje hvit destillert eddik eller risvinseddik
  • 4. 6 spiseskjeer smør
  • 5. 2 teskjeer hele svarte pepperkorn, pluss ¼ teskje nykvernet
  • 6. ½ teskje spisskummen
  • 7. 4 hele nellikspiker
  • 8. 3 tørkede laurbærblader
  • 9. 3 tynne skiver fersk ingefærrot, pluss 2 spiseskjeer finhakket
  • 10. ½ stang myk kanel, smuldret
  • 11. 2 bunt med collard greens, blader fjernet fra stilkene og kuttet i 2,5 cm store biter (12 kopper hakket)

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Først lager du ricottaosten: Legg et sil med to lag osteklede i en sil. Bland melken og 1 teskje av saltet i en kjele på 3 liter eller større over middels høy varme. Følg med på kjelen, og la melken småkoke ved kantene, før du visper inn eddiken. Melken vil skille seg i hvite ostemasser og gulaktig myse. La det stå i 10 minutter for at ostemassene skal samle seg, og hell deretter forsiktig ostemassene gjennom den ostekledde silen, og spar mysen til en annen bruk (for eksempel som kraft til suppe). La ostemassene renne av til du har kremete ostemasser, og sett til side.
  3. 3For den krydrede smøren, bland smør, svarte pepperkorn, spisskummen, nellik, laurbærblad, ingefaringskiver og kanel i en liten sautépanne over middels varme, og kok til smøret får brune kanter, ca. 3 minutter. La smøret trekke til det er akkurat lunt å ta på. Sil innholdet i pannen gjennom en finmasket sil, og press på faststoffene for å fjerne alt smør. Kast krydderne og ingefæren.
  4. 4Varm opp en stekepanne på 30 cm eller større over høy varme. Når den er varm, tilsett den krydrede smøren (hold igjen de brune sedimentene i bunnen av bollen), finhakket ingefær, collard greens, resten av ½ teskje salt og nykvernet pepper, og rør for å dekke grønnfargene med smøret. Kok over høy varme, og rør ofte, til de er møre, ca. 3 minutter. Tilsett de brune smørbitene fra bunnen av bollen, og rør for å blande. Overfør grønnfargene til et grunt fat, pynt med klatter av fersk ricotta, og server umiddelbart.