Pancetta- og baconpasta

Pancetta- og baconpasta

oppskriften på pancetta bacon pasta er enkel å lage og perfekt for en smakfull middag. lær hvordan du lager denne deilige retten i vår steg-for-steg guide.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss klarnet smør
  • 1 pund 4 unser pancetta, i terninger, oppskrift følger
  • 1 ts finhakket hvitløk
  • 1/4 kopp hvitvin
  • 5 unser kremfløte
  • Kokt pasta, til servering
  • 1/4 kopp finrevet Parmesan, pluss mer til servering
  • 1/4 ts hvit pepper, malt
  • 1/4 ts salt
  • 5 pund fersk svinebryst
  • 2 ts rosa salt
  • 2 unser kosher-salt
  • 2 1/2 ss brunt sukker
  • 4 ss malt svart pepper
  • 1 ss malt hvit pepper, pluss mer til støving
  • 2 ss einerbær, knust
  • 5 laurbærblader, smuldret i små biter
  • 1 ts malt muskatnøtt
  • 1/4 ts malt allehånde
  • 1 ss tørket timian
  • 2 ss most hvitløk (fersk hvitløk, most)
  • 5 kvister fersk timian

Fremgangsmåte

  1. 1Slik lager du denne oppskriften:
  2. 2Varm opp smøret i en stor stekepanne. Tilsett pancetta og stek til den er lett brun. Tilsett hvitløk, stek kort, og hell deretter på vinen. La vinen koke inn til den er redusert til halvparten, og tilsett deretter fløten. La denne koke inn til den er redusert med en tredjedel, og vend inn den kokte pastaen. Varm opp pastaen, og tilsett parmesan, hvit pepper, salt, og vend godt. Hell opp i skåler og dryss over mer parmesan etter ønske.
  3. 3Be om et 2,3 kilo stort, fint kvadratisk stykke svinebryst (uten skinn) fra kjøttbutikken som får plass i en 2-gallon zip-lock pose.
  4. 4Tørk svinebrystet med papirhåndklær. Bland sammen alle krydderne. Bruk plasthansker og gni inn krydderblandingen i begge sider av kjøttet. Legg kjøttet i en 2-gallon zip-lock pose, sett den på et stekebrett, og oppbevar i kjøleskapet. Hver dag i en uke, snu posen og masser kjøttet (gjennom posen) for å sikre at krydderet trekker inn. Kjøttet vil få en litt mørkere farge enn før, noe som er et tegn på at saltet virker. Det vil også trekke ut noe fuktighet fra kjøttet. Når kjøttet er mørkere og fastere, fjern det fra posen og skyll under kaldt vann for å fjerne eventuelt kryddersediment. Tørk det godt, og dryss lett over hvit pepper. Rull kjøttet veldig stramt til en logg, og pakk det inn i osteklede. Knyt igjen enden, og heng det i et kjøleskap med temperatur mellom 1,5 og 3,3 grader Celsius i minst to uker. På dette tidspunktet skal baconet være fullstendig modnet og ha en god fasthet når du klemmer på det.