Halibutseviche med rødløk, appelsin og koriander

Halibutseviche med rødløk, appelsin og koriander

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull halibut seviche med rød løk, appelsin og koriander. Perfekt som forrett for sommerdager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 kopp limejuice (6 til 8 lime)
  • 2. 1/2 liten løk, finhakket
  • 3. 1 liten hvitløksfedd, finhakket
  • 4. 2 store tomater, skrellet og terningkastet
  • 5. 1 stor jalapeño, ristet, skrellet, frøet ut og finhakket
  • 6. 4 spiseskjeer olivenolje
  • 7. 1 teskje fersk timian eller 1/2 teskje tørket
  • 8. 1 teskje kapers, skylt
  • 9. 1/2 kopp grovhakket koriander
  • 10. 900 gram halibutsteaks, skinnet, benfritt og skåret i 2,5 cm terninger
  • 11. Salt og pepper
  • 12. Boston-salatblader (ca. 1/2 liten hode)
  • 13. 1 liten rød løk, tynne skiver
  • 14. 1 appelsin, skrelt og tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor, ikke-reaktiv bolle blandes de første 10 ingrediensene, og krydres etter smak med salt og pepper. Dekk bollen med plastfolie og mariner i minst 8 timer eller over natten, og rør om én eller to ganger underveis.
  2. 22. For å servere, legg salatblad i bunnen av 6 eller 8 tallerkener. Fordel løk og appelsinskiver, litt overlappende, på hver tallerken. Bruk en hullsleiv til å legge fisken i midten av tallerkenen, og øs litt av væsken over hver porsjon.