
Ham og egg stekt ris
Lær hvordan du lager en deilig ham og eggerett med stekt ris. En enkel oppskrift som passer til enhver anledning. Perfekt for travle hverdager!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp 1/4 kopp av rapsoljen i en stor non-stick stekepanne på middels høy varme. Tilsett risen og fordel den jevnt utover i pannen. Kok risen uten å røre i den, i 3 til 4 minutter, slik at den blir sprø. Rør i risen og fortsett å koke til den er lett brunet og sprø, ca. 4 minutter.
- 22. Mens risen koker, varm opp de resterende 3 spiseskjeene rapsolje i en middels stor stekepanne på middels varme. Tilsett løken og stek til den er gjennomsiktig, 2 til 3 minutter. Tilsett skinken og kok til kantene begynner å bli brune, 3 minutter.
- 33. I en middels bolle, pisk sammen eggene og melken. Tilsett en klype salt og pepper hver.
- 44. Tilsett spinaten i risen og kok til den er visnet, ca. 2 minutter. Deretter tilsetter du den stekte løken og skinken. Hell over eggene og rør godt. Kok under omrøring av og til til eggene er gjennomkokte, 2 til 3 minutter. Smak til med salt og pepper. Server umiddelbart.