Tabbouleh

Tabbouleh

lær hvordan du lager en autentisk tabbouleh med ferske urter, bulgur og citron. perfekt som forrett eller tilbehør til middagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp bulgurhvete
  • 2. 1 ½ kopper kokende vann
  • 3. 2 mellomstore tomater, frøet og i terninger (ca. 2 kopper)
  • 4. 1 stor agurk, skrelt, frøet og i terninger (ca. 2 kopper)
  • 5. ½ kopp hakket rødløk
  • 6. 2 kopper finhakket fersk persille
  • 7. ⅓ kopp finhakket fersk mynte
  • 8. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 9. ¼ kopp sitronsaft
  • 10. 1 teskje revet sitronskall
  • 11. 1 teskje malt spisskummen
  • 12. Salt og nykvernet svart pepper
  • 13. 6 grillet kyllingbryst som tilbehør

Fremgangsmåte

  1. 1Slik lager du denne oppskriften.
  2. 2Legg bulguren i en stor, varmebestandig bolle.
  3. 3Hell kokende vann over, rør om og dekk tett med plastfolie.
  4. 4La det stå i omtrent 15 minutter, til vannet er absorbert og bulguren er mør.
  5. 5Sil av eventuelt overflødig vann fra bulguren.
  6. 6Rør inn tomater, agurk, løk, persille og mynte.
  7. 7I en liten bolle, visp sammen olje, sitronsaft, sitrzest, spisskummen, salt og pepper.
  8. 8Hell dressingen over bulguren og vend godt sammen.
  9. 9Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time.
  10. 10Server kald.
  11. 11Næringsanalyse per porsjon (av tabbouleh)
  12. 12Kalorier 175
  13. 13Totalt fett 8 gram
  14. 14Mettet fett 1 gram
  15. 15Protein 4 gram
  16. 16Karbohydrater 25 gram
  17. 17Fiber 6 gram
  18. 18**Næringsanalyse per porsjon (grillet kyllingbryst i 1/4 ts olivenolje)**
  19. 19Kalorier 140
  20. 20Totalt fett 5 gram
  21. 21Mettet fett 1 gram
  22. 22Protein 24 gram
  23. 23Karbohydrater 0 gram
  24. 24Fiber 0 gram