
Tabbouleh
lær hvordan du lager en autentisk tabbouleh med ferske urter, bulgur og citron. perfekt som forrett eller tilbehør til middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp bulgurhvete
- 1 ½ kopper kokende vann
- 2 mellomstore tomater, frøet og i terninger (ca. 2 kopper)
- 1 stor agurk, skrelt, frøet og i terninger (ca. 2 kopper)
- ½ kopp hakket rødløk
- 2 kopper finhakket fersk persille
- ⅓ kopp finhakket fersk mynte
- 3 spiseskjeer olivenolje
- ¼ kopp sitronsaft
- 1 teskje revet sitronskall
- 1 teskje malt spisskummen
- Salt og nykvernet svart pepper
- 6 grillet kyllingbryst som tilbehør
Fremgangsmåte
- 1Slik lager du denne oppskriften.
- 2Legg bulguren i en stor, varmebestandig bolle.
- 3Hell kokende vann over, rør om og dekk tett med plastfolie.
- 4La det stå i omtrent 15 minutter, til vannet er absorbert og bulguren er mør.
- 5Sil av eventuelt overflødig vann fra bulguren.
- 6Rør inn tomater, agurk, løk, persille og mynte.
- 7I en liten bolle, visp sammen olje, sitronsaft, sitrzest, spisskummen, salt og pepper.
- 8Hell dressingen over bulguren og vend godt sammen.
- 9Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time.
- 10Server kald.
- 11Næringsanalyse per porsjon (av tabbouleh)
- 12Kalorier 175
- 13Totalt fett 8 gram
- 14Mettet fett 1 gram
- 15Protein 4 gram
- 16Karbohydrater 25 gram
- 17Fiber 6 gram
- 18**Næringsanalyse per porsjon (grillet kyllingbryst i 1/4 ts olivenolje)**
- 19Kalorier 140
- 20Totalt fett 5 gram
- 21Mettet fett 1 gram
- 22Protein 24 gram
- 23Karbohydrater 0 gram
- 24Fiber 0 gram