Bonusoppskrift: Lag kålpakken

Bonusoppskrift: Lag kålpakken

lær hvordan du lager kålpakk med denne enkle bonusoppskriften. perfekt for en smakfull og sunn middag. oppdag trinn-for-trinn guide for å lage kålpakk.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 1/2 hode grønnkål
  • 2. 1 liten løk, skivet
  • 3. 2 spiseskjeer lett pisket smør eller lett smørepålegg
  • 4. En klype salt
  • 5. En klype svart pepper
  • 6. En klype paprika
  • 7. 1/4 kopp forhåndskokt, smuldret bacon
  • 8. 1 teskje hakket hvitløk

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 22. Fjern forsiktig den harde kjernen fra kålen med en skarp kniv. Skjær kålhalsen i fire tynne båter. Del hver båt i to, slik at du får åtte "biter".
  3. 33. Legg et stort stykke aluminiumsfolie på et stekebrett og spray med non-stick spray. Fordel kålen i midten, og topp med løk. Legg smør i fire jevnt fordelte klatter over løken. Strø over salt, pepper og paprika. Topp med bacon og hvitløk.
  4. 44. Legg et nytt stort stykke folie over grønnsakene. Brett sammen og forsegl alle fire kantene av de to foliebitene, slik at du får en godt forseglet pakke.
  5. 55. Sett stekebrettet i ovnen og stek i 30 til 35 minutter, til grønnsakene er møre.
  6. 66. La det avkjøle litt. Bruk ovnsvotter, og snu forsiktig pakken, slik at smøret fordeles over grønnsakene, og sett den deretter tilbake med åpningen opp. Skjær opp pakken for å slippe ut damp før du åpner den helt. (Vær forsiktig – dampen vil være varm.) Hvis du ønsker, kan du krydre med mer salt, pepper og paprika etter smak. Mmmmm!