Bonusoppskrift: Lag kålpakken
lær hvordan du lager kålpakk med denne enkle bonusoppskriften. perfekt for en smakfull og sunn middag. oppdag trinn-for-trinn guide for å lage kålpakk.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst
Ingredienser
- 1/2 hode grønnkål
- 1 liten løk, skivet
- 2 spiseskjeer lett pisket smør eller lett smørepålegg
- En klype salt
- En klype svart pepper
- En klype paprika
- 1/4 kopp forhåndskokt, smuldret bacon
- 1 teskje hakket hvitløk
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Fjern forsiktig den harde kjernen fra kålen med en skarp kniv. Skjær kålhalsen i fire tynne båter. Del hver båt i to, slik at du får åtte "biter".
- 3Legg et stort stykke aluminiumsfolie på et stekebrett og spray med non-stick spray. Fordel kålen i midten, og topp med løk. Legg smør i fire jevnt fordelte klatter over løken. Strø over salt, pepper og paprika. Topp med bacon og hvitløk.
- 4Legg et nytt stort stykke folie over grønnsakene. Brett sammen og forsegl alle fire kantene av de to foliebitene, slik at du får en godt forseglet pakke.
- 5Sett stekebrettet i ovnen og stek i 30 til 35 minutter, til grønnsakene er møre.
- 6La det avkjøle litt. Bruk ovnsvotter, og snu forsiktig pakken, slik at smøret fordeles over grønnsakene, og sett den deretter tilbake med åpningen opp. Skjær opp pakken for å slippe ut damp før du åpner den helt. (Vær forsiktig – dampen vil være varm.) Hvis du ønsker, kan du krydre med mer salt, pepper og paprika etter smak. Mmmmm!