Quinoasalat med asparges, geitost og svarte oliven

Quinoasalat med asparges, geitost og svarte oliven

oppskrift på en frisk quinoa salat med asparges, kremet geitost og smakfulle svarte oliven, perfekt for sommeren eller som lett måltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1/4 kopp rødvinseddik
  • 1 spiseskje honning
  • 1 spiseskje sennep
  • 1/2 kopp olivenolje
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 4 kopper saltet vann eller grønnsaksbuljong
  • 2 teskjeer hakket fersk timian
  • 2 kopper quinoa
  • 16 aspargesstenger, trimmed
  • Olivenolje, til pensling
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 kopp pitted nicoise-oliven
  • 115 gram modnet geitost, skivet
  • 1/4 kopp hakket fersk basilikum
  • 1/4 kopp ferske persilleblader

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Til vinaigretten: Bland eddik, honning og sennep i en blender og kjør til det er jevnt. Med motoren i gang, tilsett sakte olivenoljen og kjør til det er emulsifisert. Smak til med salt og pepper, og puls et par ganger for å blande det inn.
  3. 3Til quinoasalaten: Kok opp saltet vann eller grønnsaksbuljong og tilsett timian. Rør inn quinoaen, la det koke opp, skru ned varmen og la det småkoke under lokk til det er gjennomkokt, ca. 30 minutter. Ta av varmen og la det hvile i 5 minutter. Fluff med en gaffel.
  4. 4Forvarm grillen. Pensle aspargesen med olivenolje og krydre med salt og pepper. Grill på alle sider til den er akkurat gjennomkokt, ca. 5 minutter. Ta av grillen og skjær i 1/2-tommers biter.
  5. 5Overfør quinoaen til en stor bolle, vend inn asparges, oliven, geitost, basilikum og persille. Tilsett så mye vinaigrette at salaten blir fuktig, men ikke for våt. Overfør til et serveringsfat og drypp over mer vinaigrette.