Søte riskjøttboller

Søte riskjøttboller

oppskrift på søte ris- og kjøttboller perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage, smakfull og barnevennlig.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper søt ris (dekk med vann og la det trekke over natten)
  • 2. 1 pund magert kjøttdeig av svin
  • 3. 1 ss hakket fersk ingefær
  • 4. 1 ss hakket vårløk
  • 5. 2 ss hakkede vannkastanjer
  • 6. 2 ss lys soyasaus
  • 7. 2 ss maisstivelse
  • 8. 1 egg

Fremgangsmåte

  1. 1Bland alle ingrediensene sammen, unntatt den søte risen. Oppbevar blandingen i kjøleskapet til den skal brukes, slik at kjøttbollene holder formen. Ta 1 1/2 øsende spiseskjeer av kjøttblandingen og form raskt til en ball. Ballene skal være omtrent på størrelse med en golfball. Legg én spiseskje med søt ris i en sil. Ved å bevege silen med venstre, høyre, fremover og bakover bevegelser, rull kjøttballen i silen til den er jevnt dekket med risen. Rull silen i sirkulære bevegelser noen ganger hvis formen på kjøttballen ikke er jevn nok. Legg de dekkede kjøttbollene i en damper, fyll bunndelen av damperen til halvfull og damp i 15 minutter, og start tidtakeren først etter at vannet i kjelen har kokt opp på høy varme.