Rask BBQ-saus

Rask BBQ-saus

lær hvordan du lager en enkel og smakfull quick bbq-saus på bare noen minutter. perfekt for grilling og sommermat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 stor løk, hakket
  • 12 fedd hvitløk (ca. 1 hel), skrelt og finhakket
  • 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 1/4 teskje rød pepperflak
  • 2 skanker med skinke
  • 2 bokser (à 28 gram) knuste tomater
  • 1 3/4 kopper rødvinseddik
  • 1 1/2 kopper lett brunt sukker, godt pakket
  • 2 1/2 teskjeer kosher-salt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp oljen i en middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett løken og kok, under omrøring, til den er myk, ca. 8 minutter. Rør inn hvitløken, tomatpuréen og knust pepper, og kok til det begynner å dufte, ca. 2 minutter.
  2. 2Tilsett skinkehalene, tomatene, eddiken, sukkeret, saltet og pepperet. Kok opp. Senk varmen, og la det småkoke uten lokk, under omrøring av og til, til det er dypt rødt i fargen og har tyknet, ca. 20 til 25 minutter. Juster krydderet med salt og pepper. Sausen kan oppbevares i kjøleskapet, dekket, i opptil 3 dager, eller fryses ned i opptil 1 måned.
  3. 3Copyright (c) 2004 Television Food Network, G.P., All Rights Reserved.