Bouillabaisse fiskebuljong

Bouillabaisse fiskebuljong

Lær hvordan du lager en autentisk bouillabaisse fish broth, en smakfull fransk fiskesuppe. En enkel oppskrift for en deilig forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 pund rensede fiskeben og hoder, hummerkropper og/eller reveskall
  • 2. 1/4 kopp olivenolje
  • 3. 2 gulrøtter
  • 4. 3 selleristilker
  • 5. 1 stor purre, delt og vasket
  • 6. 2 mellomstore løk
  • 7. 1 lite ferskt fennikelrødt, kun bladene eller 2 ss fennikelfrø
  • 8. 3 store hvitløksfedd
  • 9. 1 (ca. 440 g) boks plommetomater, drenert
  • 10. 1/2 teskje safrantråder
  • 11. 1 ss tørket timian
  • 12. 1 ss tørket oregano
  • 13. 2–3 laurbærblad
  • 14. 2 teskjeer salt
  • 15. 1 teskje hele svart pepperkorn
  • 16. 2 laurbærblad
  • 17. 1 kopp tørr hvitvin
  • 18. 2 liter fiskekraft
  • 19. 2 liter vann

Fremgangsmåte

  1. 1Vask fiskebeinene grundig i kaldt, rent vann for å fjerne urenheter.
  2. 2Del hummerens skjell og rengjør ved å fjerne den lysegrønne tomalleyen (leveren) i kroppshulen og de fjærlignende gjellene ved hodet.
  3. 3Behold skallet fra ferske kokte eller råreker.
  4. 4Kast fordøyelseskanalen, men behold hodene hvis det er noen.
  5. 5I en stor kjele varm opp olivenolje og fiskebein, hummer- og rekeskall.
  6. 6Kok opp på middels varme i 20 minutter for å gi kraften en rik smak.
  7. 7I mellomtiden, legg grønnsakene i en food processor utstyrt med en stålklinge og puls dem til de er finhakket.
  8. 8Tilsett grønnsakene i kraftkokeren og la dem surre sammen med fiskebeinene i 15 minutter for å få grønnsakene til å svette og karamellisere.
  9. 9Tilsett tomat, safran og andre urter og krydder, og fortsett å surre i 10 minutter.
  10. 10Rør om jevnlig for å unngå at noe brenner seg fast eller brenner seg i bunnen av pannen.
  11. 11Hell i hvitvin og la det redusere til halvparten.
  12. 12Tilsett fiskekraft og vann, og kok opp.
  13. 13Skru ned varmen og la det småkoke i 1 1/2 time.
  14. 14Skum av eventuelle skumaktige partikler som stiger opp til overflaten under kokingen.
  15. 15Sil kraften gjennom en sikt med osteklede og avkjøl den i en isbad.