
Bouillabaisse fiskebuljong
Lær hvordan du lager en autentisk bouillabaisse fish broth, en smakfull fransk fiskesuppe. En enkel oppskrift for en deilig forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Vask fiskebeinene grundig i kaldt, rent vann for å fjerne urenheter.
- 2Del hummerens skjell og rengjør ved å fjerne den lysegrønne tomalleyen (leveren) i kroppshulen og de fjærlignende gjellene ved hodet.
- 3Behold skallet fra ferske kokte eller råreker.
- 4Kast fordøyelseskanalen, men behold hodene hvis det er noen.
- 5I en stor kjele varm opp olivenolje og fiskebein, hummer- og rekeskall.
- 6Kok opp på middels varme i 20 minutter for å gi kraften en rik smak.
- 7I mellomtiden, legg grønnsakene i en food processor utstyrt med en stålklinge og puls dem til de er finhakket.
- 8Tilsett grønnsakene i kraftkokeren og la dem surre sammen med fiskebeinene i 15 minutter for å få grønnsakene til å svette og karamellisere.
- 9Tilsett tomat, safran og andre urter og krydder, og fortsett å surre i 10 minutter.
- 10Rør om jevnlig for å unngå at noe brenner seg fast eller brenner seg i bunnen av pannen.
- 11Hell i hvitvin og la det redusere til halvparten.
- 12Tilsett fiskekraft og vann, og kok opp.
- 13Skru ned varmen og la det småkoke i 1 1/2 time.
- 14Skum av eventuelle skumaktige partikler som stiger opp til overflaten under kokingen.
- 15Sil kraften gjennom en sikt med osteklede og avkjøl den i en isbad.