Søtpotetpudding

Søtpotetpudding

Lær hvordan du lager en deilig søtpotetpudding med denne enkle oppskriften. Perfekt dessert for alle anledninger, med få ingredienser og god smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. Myknet smør, til pannen
  • 2. 1/4 kopp hvetemel, pluss mer til pannen
  • 3. 1 pund hvitfleskede søtpoteter, kalt boniato eller batata
  • 4. 1/4 kopp revet kokosnøtt
  • 5. 1/4 kopp rosiner
  • 6. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 7. 1/2 teskje malt kanel
  • 8. 1/2 teskje malt ingefær
  • 9. 1/4 teskje malt muskatnøtt
  • 10. 1 kopp pakket mørkbrunt sukker
  • 11. 3 kopper kokosmelk
  • 12. 1/4 kopp kondensert melk

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. Smør en 23x33 cm stor ildfast form.
  3. 33. Bruk rivjernfestet på en food processor, riv potetene og legg dem i en stor bolle. Tilsett mel, kokos, rosiner, vanilje, kanel, ingefær og muskatnøtt, og bland godt.
  4. 44. Varm sukker, kokosmelk og kondensert melk i en kjele på lav varme til sukkeret er oppløst, ca. 4 minutter.
  5. 55. Hell kokosmelk-blandingen over potetblandingen og bland godt. Hell blandingen i ildfastformen, jevn ut toppen, og stek til den er stivnet, ca. 1 1/2 time.