Skirtsteik fajitas med lime, chili og ovnsbakt tomatillo-salsa

Skirtsteik fajitas med lime, chili og ovnsbakt tomatillo-salsa

oppskrift på smakfulle skirt steak fajitas med frisk lime chili og røyksmakende stekt tomatillo salsa, perfekt for en sommermiddag eller helgefeiring

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 3 store løk, skrelt og kuttet i båter på langs, med rotendene intakte
  • 2. 1/4 kopp olivenolje
  • 3. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 4. 1/4 kopp balsamicoeddik
  • 5. 1/3 kopp fersk limesaft
  • 6. 1,36 kilo skirt steak (biffstrimmel)
  • 7. 1 spiseskje ancho-chili pulver
  • 8. 1 spiseskje malt spisskummen
  • 9. 1 spiseskje malt koriander
  • 10. 24 maistortillas
  • 11. 1 1/2 kopper fersk koriander
  • 12. Ristet tomatillosalsa, oppskrift følger
  • 13. 3 kilo ferske tomatillos eller 6 bokser à 11 gram tomatillos
  • 14. 10 ferske serranoserpiller
  • 15. 6 hvitløksfedd, uten skall
  • 16. 2 løk, kuttet i båter
  • 17. 1 kopp ferske korianderblader
  • 18. 1 spiseskje pluss 1 teskje kosher-salt
  • 19. 2 teskjeer ferskpresset limesaft

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: Metallspyd eller en grillkurv
  2. 22. Forbered grillen for koking.
  3. 33. Tre løk på spyd (eller legg dem i grillkurven), og pensle med 1 spiseskje olje. Krydre med salt og pepper. Når ilden er middels varm (du kan holde hånden 12,5 cm over risten i 3 til 4 sekunder), grill løkene, og snu dem av og til, til de er møre, ca. 16 til 20 minutter. Overfør til et skjærebrett. Når de er akkurat avkjølt nok til å håndteres, skjær løkene i 2,5 cm store biter og vend dem i eddik i en bolle. Krydre med salt og pepper. Mens løkene grilles, bland sammen limesaft og de resterende 3 spiseskjeene olje i en lav skål, og legg i biffene for å marinere ved romtemperatur, og snu dem en gang, i 10 minutter.
  4. 44. Tørk av biffen med papirhåndkle, og gni den inn med chilipulver, spisskummen og koriander. Krydre med salt og pepper. Grill biffen på en lett oljet grillrist, og snu den en gang, totalt 6 til 10 minutter for medium-rare. Overfør til et skjærebrett, og la den hvile i 5 minutter før den skjæres diagonalt i tynne skiver.
  5. 55. Mens biffen hviler, rister du tortillalefser direkte på grillristen, og snur dem en gang, til de er lett puffet og har brune flekker, ca. 1 minutt totalt. Server biffen, løkene, korianderen og salsaen alle innpakket i tortillalefser.
  6. 66. Forvarm ovnens grillelement.
  7. 77. Hvis du bruker ferske tomatillos, fjern hylsteret og skyll dem under varmt vann for å fjerne klissethet. Hvis du bruker hermetiske tomatillos, sil av væsken og mål opp 4 kopper. Grill de ferske tomatillosa (ikke de hermetiske), chilikrydder, hvitløk og