
Pannestekt laks med grønn gudinne-tzatziki
Lær hvordan du lager en deilig panfritert laks med frisk grønn gudinne tzatziki. En smakfull hovedrett perfekt for sommermåltider og helgefeiringer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2For tzatzikien: Bland yoghurt, majones, basilikum, gressløk, estragon, eddik, salt og pepper i en food processor. Kjør til urtene er finhakket og sausen er lys grønn. Skrap sausen over i en bolle.
- 3Grovhakk agurken med de store hullene på et rivjern, og legg den på en tallerken med papirhåndkle; klapp den tørr. Bland agurken inn i tzatzikien. Tilsett salt og pepper etter smak. Tzatzikien kan lages 4 timer i forveien, dekkes til og oppbevares i kjøleskapet, og røres om før servering.
- 4For laksen: Strø laksen med salt og pepper. Varm opp oljen på middels høy varme i en stor stekepanne. Stek laksen med skinnsiden ned, til den er gyllenbrun, ca. 4 minutter. Snu fisken med en fiske-spatel og stek i 2 minutter for medium stekt.
- 5Server varm, romtemperert eller kald med tzatzikien. For kald servering, avkjøl, dekk til og oppbevar i kjøleskapet i opptil 1 dag.