
Neelys krydrede kylling med fyll
oppskrift på neelys deviled chicken som er enkel å lage og perfekt for en smakfull middag. lær hvordan du lager denne deilige retten hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 1/2 pund skinnfrie, benfrie kyllinglår, vasket og tørket
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 kopp hvetemel
- 1 teskje paprika
- 1 teskje cayennepepper
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 kopp hvitvin
- 1/2 kopp kyllingkraft
- 1 spiseskje appelsinskall, revet
- 1 appelsin, presset juice av
- 2 teskjeer rød pepperflak
- 2 spiseskjeer hot sauce
- 2 spiseskjeer Dijon-sennep
- 1 kopp plommer uten stein
Fremgangsmåte
- 1Krydre kyllingen med salt og pepper. Ha melet i en paiform og krydre med salt, pepper, paprika og cayenne, og visp for å blande det godt. Vend kyllingen i melet, og rist av overflødig mel.
- 2Varm opp en stor stekepanne med vegetabilsk olje over middels høy varme. Legg kyllingen med skinnsiden ned (den kjøttfulle siden) og stek til den er gyllenbrun og sprø, ca. 3 minutter. Snu og fortsett å steke den andre siden i ytterligere 3 minutter. Ta opp kyllingen og legg den på et fat, og sett til side.
- 3Hell hvitvin i stekepannen og skrap opp de brune bitene fra bunnen av pannen. Tilsett kyllingkraft, appelsinjuice og -zest, samt hot sauce. Ha i rød pepperflak og visp inn hot sauce og sennep. La det småkoke, og legg kyllingen og saften som er igjen på fatet i pannen. Topp med plommer. Skru ned varmen til lav, og dekk til med lokk. La kyllingen småkoke i 40 minutter.
- 4Fjern lokket og ta kyllingen ut på et serveringsfat. Skru opp varmen til høy og la sausen redusere i 2 til 3 minutter. Når sausen har tyknet, smak til med krydder, og hell sausen og plommene over kyllingen. Server umiddelbart.