
Dobbelbakte nye poteter
Lær hvordan du lager deilige twice baked new potatoes. Perfekt som forrett eller siderett, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund små røde poteter (nye poteter)
- 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 kopp revet Monterey Jack-ost
- 1/2 kopp rømme
- 3 unser kremost
- 1/3 kopp finhakket grønn løk
- 1 teskje tørket basilikum
- 1 fedd finhakket hvitløk
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje pepper
- 1 pund bacon, kokt og smuldret
- 1 kopp knuste hvitløksmakende pretzels
- 1/2 stang smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Stikk hullene på potetene med en gaffel og gni dem inn med olje. Plasser dem i en langpanne i ett lag. Stek uten å dekke til i 50 minutter eller til de er møre. La dem avkjøle.
- 3I en blandebolle, kombiner Monterey Jack, rømme, kremost, løk, basilikum, hvitløk, salt og pepper, og bland godt. Når potetene er kalde nok til å håndtere, del dem i to på langs. Skrap forsiktig ut innmaten, og la en tynn skall være igjen. Tilsett innmaten i osteblandingen og mos det godt. Rør inn halvparten av den kokte, smuldrede baconen. Fyll potetskallene med blandingen.
- 4I en separat bolle, bland knuste pretzels, resten av baconen og det smeltede smøret. Bland godt. Fordel pretzelblandingen over hver potet.
- 5Plasser i en ildfast form eller på et bakepapir og stek i 10 til 15 minutter, eller til det er gjennomvarmt. Disse kan også fryses ned og stekes på et senere tidspunkt. Husk å tine dem før baking.