Blåbærmuffins

Blåbærmuffins

Lær hvordan du lager perfekte blueberry scones med denne enkle oppskriften. Ideell til frokost eller brunch, med friske blåbær og sprø tekstur.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp smør, kaldt og delt i smuler
  • 2. 1 3/4 kopp hvetemel
  • 3. 1/8 kopp sukker, granulert
  • 4. 1/8 kopp lyst brunt sukker
  • 5. En klype kosher-salt
  • 6. 1 spiseskje bakepulver
  • 7. 1 kopp ferske blåbær, skylt og tørket
  • 8. 1/4 kopp kremfløte
  • 9. 1/2 kopp halvhav, eller halv og halv
  • 10. 1 egg, pisket

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Sett den på lav vifte, hvis du bruker en konveksjonsovn.
  2. 22. For hånd, i en stor bolle, bland smørbitene med mel, sukker, brunt sukker, salt og bakepulver til smøret er godt blandet. Tilsett blåbærene, og bland godt, vær forsiktig så du ikke knuser alle bærene.
  3. 33. I en annen bolle, med en visp, bland krem, halv og halv og egget. Rør inn melet og bland til deigen samler seg. Dette er vår scones-deig. Ta deigen ut av bollen og elt den på et melet underlag, og kjevle den ut 5 til 6 ganger, pass på å ikke overarbeide den, da vil den bli seig. Del deigen i 12 jevne trekantede porsjoner. Plasser dem på et bakepapirkledd stekebrett og stek til toppene er lett gyldne, ca. 15 til 20 minutter. Ta ut av ovnen og overfør sconesene til et serveringsfat.