Hello Fresh Mobile Banner
Pasta med safransjøkreps og kamskjell

Pasta med safransjøkreps og kamskjell

oppskrift på pasta med safranshrimp og kamskjell, en smakfull forrett perfekt for spesielle anledninger. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 ss smør
  • 4 ss finhakket sjalottløk
  • 1 stor gulrot, finhakket
  • 1 stilk selleri, finhakket
  • 1 ts safran oppløst i 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 1/2 kopp kremfløte
  • 1 kopp fiskekraft (eller 1/4 kopp bløtlagt og skylt kamskjelljuice blandet med 3/4 kopp kyllingkraft)
  • 8 unser (netto vekt) skrelte og rensede reker, kuttet i 2,5 cm biter
  • 8 unser kamskjell, "fot fjernet" og skåret horisontalt
  • 1 pund tomater, frøet og finhakket
  • 1 pund svart fettucine
  • 1 kopp tint frosne små erter, varmet opp i mikrobølgeovn

Fremgangsmåte

  1. 1Dagen før festen lager du basen til pastaen med sjømattopping.
  2. 2Smelt smøret i en stekepanne. Når det skummer, tilsett sjalottløk, gulrot og selleri.
  3. 3Dekk til og kok på lav varme i 10 til 15 minutter, eller til grønnsakene er veldig møre og nesten smeltet inn i smøret. (Hvis grønnsakene begynner å sette seg fast i pannen underveis, tilsett en spiseskje vann eller vin.)
  4. 4Fjern lokket, tilsett safran og hvitvin, og kok opp på høy varme til nesten all vin har fordampet.
  5. 5Tilsett fiskekraft og la det småkoke i 5 minutter.
  6. 6Smak til med salt og pepper (dette kan gjøres på forhånd opp til dette punktet).
  7. 7Kok pastaen til den er al dente.
  8. 8Mens pastaen koker, tilsett fløten i pannen og la det småkoke igjen til sausen er litt tykkere.
  9. 9Tilsett reker og kamskjell, og la det småkoke bare til sjømatet er gjennomkokt.
  10. 10Tilsett tomatene og la det småkoke i ett minutt for å varme dem opp uten å koke dem ordentlig.
  11. 11Juster krydderet.
  12. 12Sil av pastaen og fordel den i 6 varme pastaboller.
  13. 13Øs sausen med safran og sjømat over pastaen, og pynt med varme, mikrobakte erter.