
Pasta med safransjøkreps og kamskjell
oppskrift på pasta med safranshrimp og kamskjell, en smakfull forrett perfekt for spesielle anledninger. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 ss smør
- 4 ss finhakket sjalottløk
- 1 stor gulrot, finhakket
- 1 stilk selleri, finhakket
- 1 ts safran oppløst i 1/2 kopp tørr hvitvin
- 1/2 kopp kremfløte
- 1 kopp fiskekraft (eller 1/4 kopp bløtlagt og skylt kamskjelljuice blandet med 3/4 kopp kyllingkraft)
- 8 unser (netto vekt) skrelte og rensede reker, kuttet i 2,5 cm biter
- 8 unser kamskjell, "fot fjernet" og skåret horisontalt
- 1 pund tomater, frøet og finhakket
- 1 pund svart fettucine
- 1 kopp tint frosne små erter, varmet opp i mikrobølgeovn
Fremgangsmåte
- 1Dagen før festen lager du basen til pastaen med sjømattopping.
- 2Smelt smøret i en stekepanne. Når det skummer, tilsett sjalottløk, gulrot og selleri.
- 3Dekk til og kok på lav varme i 10 til 15 minutter, eller til grønnsakene er veldig møre og nesten smeltet inn i smøret. (Hvis grønnsakene begynner å sette seg fast i pannen underveis, tilsett en spiseskje vann eller vin.)
- 4Fjern lokket, tilsett safran og hvitvin, og kok opp på høy varme til nesten all vin har fordampet.
- 5Tilsett fiskekraft og la det småkoke i 5 minutter.
- 6Smak til med salt og pepper (dette kan gjøres på forhånd opp til dette punktet).
- 7Kok pastaen til den er al dente.
- 8Mens pastaen koker, tilsett fløten i pannen og la det småkoke igjen til sausen er litt tykkere.
- 9Tilsett reker og kamskjell, og la det småkoke bare til sjømatet er gjennomkokt.
- 10Tilsett tomatene og la det småkoke i ett minutt for å varme dem opp uten å koke dem ordentlig.
- 11Juster krydderet.
- 12Sil av pastaen og fordel den i 6 varme pastaboller.
- 13Øs sausen med safran og sjømat over pastaen, og pynt med varme, mikrobakte erter.