Hello Fresh Mobile Banner
Krydret gazpacho med reker

Krydret gazpacho med reker

oppskrift på spicy gazpacho med friske reker, perfekt for en lett og smakfull forrett på varme sommerdager

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 2 hvitløksfedd
  • 1 teskje salt
  • Nok hvitt brød, uten skorpe og revet i små biter, til å måle 1 1/2 kopper
  • 1/4 kopp rødvinseddik
  • 1/3 kopp olivenolje
  • 1 teskje malt spisskummen
  • 2 1/2 kopper tomatjuice
  • 900 gram tomater, skrelte, uten frø og hakket, ca. 3 kopper
  • 1 grønn paprika, finhakket, ca. 2/3 kopp
  • 1 rød paprika, finhakket, ca. 2/3 kopp
  • 1/3 kopp finhakket vårløk
  • 1 agurk, skrelt, uten frø og hakket
  • 1/3 kopp finhakket rødløk
  • 1/4 kopp finhakket fersk persille eller mynte, eller en blanding
  • Hot pepper-saus, etter smak
  • 225 gram reker (ca. 15), skrelte, rensede og kokte

Fremgangsmåte

  1. 1På en arbeidsflate finhakk og mos hvitløken med saltet til en pasta er dannet. I en blender bland hvitløkpastaen, brødet, eddiken, oljen, spisskummen og én kopp av tomatjuicen, og kjør blandingen til den er jevn. I en stor bolle blander du godt brødblandingen med tomatene, paprika, vårløk, agurk og løk, rører inn de resterende 1 1/2 koppene med tomatjuice, og lar suppen stå kaldt, dekket, i tre timer, eller til den er veldig kald.
  2. 2Tynn ut suppen med én kopp isvann, eller nok til å oppnå ønsket konsistens, tilsett persille, hot pepper-saus, salt og svart pepper etter smak, og server suppen med reker og krutonger.