
Krydret gazpacho med reker
oppskrift på spicy gazpacho med friske reker, perfekt for en lett og smakfull forrett på varme sommerdager
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 2 hvitløksfedd
- 1 teskje salt
- Nok hvitt brød, uten skorpe og revet i små biter, til å måle 1 1/2 kopper
- 1/4 kopp rødvinseddik
- 1/3 kopp olivenolje
- 1 teskje malt spisskummen
- 2 1/2 kopper tomatjuice
- 900 gram tomater, skrelte, uten frø og hakket, ca. 3 kopper
- 1 grønn paprika, finhakket, ca. 2/3 kopp
- 1 rød paprika, finhakket, ca. 2/3 kopp
- 1/3 kopp finhakket vårløk
- 1 agurk, skrelt, uten frø og hakket
- 1/3 kopp finhakket rødløk
- 1/4 kopp finhakket fersk persille eller mynte, eller en blanding
- Hot pepper-saus, etter smak
- 225 gram reker (ca. 15), skrelte, rensede og kokte
Fremgangsmåte
- 1På en arbeidsflate finhakk og mos hvitløken med saltet til en pasta er dannet. I en blender bland hvitløkpastaen, brødet, eddiken, oljen, spisskummen og én kopp av tomatjuicen, og kjør blandingen til den er jevn. I en stor bolle blander du godt brødblandingen med tomatene, paprika, vårløk, agurk og løk, rører inn de resterende 1 1/2 koppene med tomatjuice, og lar suppen stå kaldt, dekket, i tre timer, eller til den er veldig kald.
- 2Tynn ut suppen med én kopp isvann, eller nok til å oppnå ønsket konsistens, tilsett persille, hot pepper-saus, salt og svart pepper etter smak, og server suppen med reker og krutonger.