Krydret gazpacho med reker

Krydret gazpacho med reker

oppskrift på spicy gazpacho med friske reker, perfekt for en lett og smakfull forrett på varme sommerdager

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 2 hvitløksfedd
  • 2. 1 teskje salt
  • 3. Nok hvitt brød, uten skorpe og revet i små biter, til å måle 1 1/2 kopper
  • 4. 1/4 kopp rødvinseddik
  • 5. 1/3 kopp olivenolje
  • 6. 1 teskje malt spisskummen
  • 7. 2 1/2 kopper tomatjuice
  • 8. 900 gram tomater, skrelte, uten frø og hakket, ca. 3 kopper
  • 9. 1 grønn paprika, finhakket, ca. 2/3 kopp
  • 10. 1 rød paprika, finhakket, ca. 2/3 kopp
  • 11. 1/3 kopp finhakket vårløk
  • 12. 1 agurk, skrelt, uten frø og hakket
  • 13. 1/3 kopp finhakket rødløk
  • 14. 1/4 kopp finhakket fersk persille eller mynte, eller en blanding
  • 15. Hot pepper-saus, etter smak
  • 16. 225 gram reker (ca. 15), skrelte, rensede og kokte

Fremgangsmåte

  1. 11. På en arbeidsflate finhakk og mos hvitløken med saltet til en pasta er dannet. I en blender bland hvitløkpastaen, brødet, eddiken, oljen, spisskummen og én kopp av tomatjuicen, og kjør blandingen til den er jevn. I en stor bolle blander du godt brødblandingen med tomatene, paprika, vårløk, agurk og løk, rører inn de resterende 1 1/2 koppene med tomatjuice, og lar suppen stå kaldt, dekket, i tre timer, eller til den er veldig kald.
  2. 22. Tynn ut suppen med én kopp isvann, eller nok til å oppnå ønsket konsistens, tilsett persille, hot pepper-saus, salt og svart pepper etter smak, og server suppen med reker og krutonger.